Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MOR EL RECTOR FILL D'OLIVA JUAN LUÍS ORQUÍN ROIG, QUE VA ESTAR DE VICARI A GATA DE 1956 A 1960. Va ser el seu primer destí pastoral. (Foto i informació AVAN)

MOR EL RECTOR FILL D'OLIVA JUAN LUÍS ORQUÍN ROIG, QUE VA ESTAR DE VICARI A GATA DE 1956 A 1960. Va ser el seu primer destí pastoral. (Foto i informació AVAN)

El rector JUAN LUÍS ORQUÍN ROIG, que va estar de vicari a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata, ha mort als 91 anys d’edat, segons s’anunciava per l’agència de notícies de l’arquesbisbat de València AVAN. El rector, natural d’Oliva, ha passat a la casa del Pare després de patir una llarga enfermetat. Estava residint a la Casa Sacerdotal Betània.

Don Juan Luis Orquín va nàixer a Oliva (La Safor) el 9 de decembre de l’any 1931. Fou ordenat sacerdot a València en 1955 i el seu primer destí pastoral va ser de vicari parroquial, desde 1956 a 1960. Estava de rector regent Don Vicente Llopis Bertomeu, que va estar de 1954 a 1969. Don Juan Luis, de Gata va marxar a les missions, concretament a Xile on va estar dotze anys, de 1960 a 1972, passant després a ser rector de la parròquia l’Assumpció de Benimaclet. Alli va ser el promotor de l’acabament de la Capella del Santíssim Crist de la Providència, remodelant-se també el Presbiteri semicircular i la mesa de l’altar.


Leer más: https://asuncionbenimaclet.webnode.es/historia/
Hace unos 20 años, aproximadamente, se termina la Capilla del Santisimo Cristo de la Providencia, remodelándose también el Presbiterio que se hace de forma semicircular, lo mismo que la mesa del altar, todo esto para orientarlo hacia las dos alas del Templo. El promotor de estas dos obras sería el párroco D. Juan Luís Orquín Roig.

Leer más: https://asuncionbenimaclet.webnode.es/historia/

Allí va estar 38 anys fins a 2010. Entre els càrrecs, va ser arxiprest de 1972 a 1982 i de 1979 a 1982 a Benimaclet i director diocesà de la Unión Apostólica del Clero de 2002 fins a 2010, anys en que es va jubilar.

Demà divendres dia 15, a les 17 hores, l’arquebisbe valencià monsenyor Don Enrique Benavent, presidirà la missa exequial a l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora d’Oliva, ciutat natal del finat. La capella ardent es troba instal·lada hui dijous de 6 a 20 hores, i demà divendres, de 10 a 13, al tanatori d’Oliva.

Descanse en Pau el rector Juan Luis Roig, que va ser vicari de Gata.

FONTS: Fotos i informació AVAN (arquebisbat de València) i blog pobledebenimaclet. 

0 comentarios