Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA TIA ANTÒNIA ENS HA DEIXAT. ADÉU A UNA DE LES TRES CENTENÀRIES DE GATA, ANTONIA PEDRO COSTA. TENIA 101 ANYS I TRES MESOS DE VIDA.

LA TIA ANTÒNIA ENS HA DEIXAT. ADÉU A UNA DE LES TRES CENTENÀRIES DE GATA, ANTONIA PEDRO COSTA. TENIA 101 ANYS I TRES MESOS DE VIDA.

Els veïns l’acomiaden demà pel matí a les 11.30 hores

El cor de la Tia Antonia (la centenària Antonia Pedro Costa) s’ha detés aquesta matinada passada. Hui dimarts dia 25 de març, el poble s’ha assabentat que la tercera dona més vella actualment del poble ens deixava. Tenia 101 anys, tres mesos i onze dies. Complia anys i en va fer molts, el 13 de decembre. Encara a l’últim aniversari es trobava prou forteta, però en tres mesos ha fet molt de camí la seua senectud.

Al llarg dels seus 101 anys, la tia Antonia "Beterana" (de Bètera) ha tingut un nodrit arbre genealògic. Tenia 8 germans. Es va casar amb el Ti Jaume. El fill major era el sempre recordat Antonio al que tots el coneixíem per "Beterano". Ell casà amb Rosa i tingueren tres filles, nétes de Antonia: Toñi, Fani i Viqui. Fani i Rafa tenen 2 filles, Anna i Laura, besnétes de la centenària. Viqui i Toni 2 filles, Maria i Laia, dos besnétes més.

L’altre fill Jaime casà amb Pepita i van tindre dos fills, Raquel i Santi. Raquel i Juanjo tenen dos fills, Noèlia i Pau. Per tant, recapitulant, Antonia va tindre dos fills, quatre nétes i un nét, i cinc besnétes i un besnét. Tots ells, acomiaden a la "uela gran", a la Tia Antonia, igual que tot el veïnat de Gata, que la recorda brodant, fent punt de ganxo, manualitats.

Descansa en pau, la Tia Antonia. El CRONISTA DE GATA acompanya tota la família en el seu condol. 

Si recordeu vos posava el passat dia 13, amb motiu del 104 aniversari de la Tia Francisca, que Gata tenia un "pòdium de centenàries". Ara han quedat sols dos, la Tia Francisca -104 anys- i la Tia Teresa, que també té 101 anys, fets a setembre. Ja no es podrà fer allò que plantejava. Jo posava: "ara que estan en vida les tres, fer-li el poble un homenatge, donat que en molt de temps potser no es torne a repetir els 306 anys junts que sumen entre les tres".

A la fotografia facilitada per les nétes, la Tia Antonia quan a decembre va complir els 101 anys d’edat.


4 comentarios

Anónimo -

Disculpa, és que jo sóc aixina de destrellada i ja no tinc solució.

CRONISTA DE GATA -

A "Anónimo": Conec totes les generacions, ja que tinc un arbre genealògic fins els sisé avis...el que passa és que ho faig ràpid i potser erre per les preses. Però et diré una cosa, als dos comentaris podrien ser més respectuosos crec, en algunes paraules. De tota manera, gràcies i ja està corregit.

Anónimo -

Que són besnets, no rebesnéts, fotre! Ho tens clar ja o cóm està la cosa?

Anónimo -

Besnét: fill d'un net o d'una neta.
Rebesnét: fill del besnét o besnéta.

Afina bé la punteria que trobe que t'has fet la pixa un lio.