Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS SANT JOAN, DIA GRAN PER AL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA (36ª edició)

HUI ÉS SANT JOAN, DIA GRAN PER AL BARRI DE LA FONT DEL RIU DE GATA (36ª edició)

Hui, dia 24 de juny i recent començat els solstici de l’estiu,  és la festa de SANT JOAN. A Gata se celebra d’una manera especial amb actes populars i festius al barri de la Font del Riu, que es troba a l’entrada de la població venint de Teulada o a l’eixida venint d’Ondara. Aprofite per felicitar a totes i tots els que celebreu hui la vostra onomàstica.

Quins actes trobem hui a les festetes del barri?

Per ser el primer dia i el més fort, començarà la festa a les 20 hores amb la missa de campanya al carrer Lepanto, on es va gestar la festa l’any 1980. L’eucaristia serà cantada pel cor de Amics del Tercer Món. A continuació, processó pels carrers del barri, seguida de danses populars a carrec del grup gater "La Llata" i a continuació vi d’honor. El sopar popualr al carrer Calvari donarà pas a l’actuació de l’orquestra "La Viva" per a tancar la jornada festiva.

Sabeu el per què de la festa i l’advocació a Sant Joan?

Quan es va obrir, urbanitzar i asfaltar el tros d’eixida a la carretera general, la que era la prolongació del carrer Teulada a la partida Riuet, l’any 1980, el veïnat del final del carrer Teulada, del carrer Calvari i del final de l’Avinguda, aleshores del Caudillo -hui Marina Alta-, va decidir fer festa. Volien fer les festes a Santa Cecília però com ja ho tenia això adjudicat i ben merescut la banda Unió Musical es va optar per adjudicar-ho al sant més pròxim i que no estiguera al calendari fester gater, apareguent la festa de Sant Joan. Des de l’any 1980 que la Font del Riu va fer foguera, bous, missa, ball, actes populars en honor a Sant Joan.

FONT: Fotografia d’arxiu de les festes de Sant Joan l’any passat, al barri de la Font del Riu de Gata.

0 comentarios