Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...que el dissabte 11 de juliol complirà 100 anys el trenet ( I )

SABIEU...que el dissabte 11 de juliol complirà 100 anys el trenet ( I )

Un recordatori de hui a diumenge. L'11 de juliol de 2015 és una data històrica: La inauguració del trenet va ser l'11 de juliol de 1915, cent anys farà el dissabte. Cal recordar-ho.

El tram de línia Altea-Dénia es va inaugurar el dia 11 de juliol de 1915. Els diaris del dia següent relataven el viatge. Cal dir que el convoi va eixir a les 8.50 d'Alacant per a inaugurar l'última secció Altea-Dénia. Va arribar a Dénia a les 12.30 hores. La primera pedra de la línia l’havia posada el rei Alfons XIII a l'estació de la Vila el 13 de febrer de 1911.

Però no sols es feia ressó el diari ja esmentat, també "El periódico para todos" deia eixe 12 de juliol de 1915 que "De Altea en adelante, en las estaciones esperaban las autoridades de los respectivos pueblos que se agregaban al convoy como invitados al acto inaugural...Estas manifestaciones de entusiasmo se repitieron al llegar a Gata".

Finalment, el diari "Alicante obrero: diario de la tarde: defensor de las sociedades obreras de Alicante" publicava també el dia 12: "...solamente la del Campello aparece engalanada y en la de Teulada y Gata que salió la música a recibirnos".

Ara, cal fer -cent anys després- una memòria enrere, un record.

De hui dijous fins diumenge, publicaré reportatges i articles al respecte. L'efemèride s'ho mereix. Són cent anys.

A la imatge, les dues plaques que lluïxen a l'estació del tren de Gata, la dels 75 anys i la del centenari.

0 comentarios