EL DIRECTOR GATER PERE VICALET DIRIGIRÀ COM A INVITAT EL COR ARS NOVA (Inauguració del 33 Curs Internacional de Música de Càmera de Xàbia)
El reconegut director d’orquestra i bandes gater PERE VICALET (Pedro Vicente Caselles Mulet) tornarà a dirigir demà dimarts 24 de juliol, a la Plaça de l’Església de Xàbia, a les 22.30 hores al cor ARS NOVA de Xàbia, que té integrants de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger. Ho farà amb un concert que servirà per a inaugurar el 33 Curs Internacional de Música de Càmera, que des del principi dirigeix Thomas Indermühle.
Segons Teresa Albero, directora titular del cor Ars Nova, s’ha preparat un programa especial ja que aquest any l’agrupació celebra el seu 25è aniversari. Baix el lema de 25 anys bategant a l’uníson del mateix cor, aquest concert unificarà obres minimalistes firmades pel compositor norueg Ola Gjeilo. A més a més, hi haurà poemes d’autors com Juan de la Cruz que ajudaran a viatjar musicalment des de l’espai fins a la localitat de Xàbia. Un quartet de corda, el piano y una guitarra són elements que junt amb una escenografia molt cuidada inauguraran el festival.
Pere Vicalet debuta així per segona vegada com a director convidat, després de fer-ho satisfactòriament el passat any i aconseguir esgotar l’aforament en un concert molt emotiu.
Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia
Aquest grup fou creat a l’octubre de 1993, amb la iniciativa dels seus components, per a interpretar música coral sota la direcció de Tere Erades i Sart. És un cor format principalment per joves, amb una mitjana d’edat de 30 anys.
Des del seu primer concert a Nadal de 1993, han desenvolupat un ampli programa d’actuacions a Xàbia així com per la comarca de la Marina Alta i diverses poblacions valencianes. Participant en festivals benèfics i en intercanvis culturals amb Palmela (Portugal) ciutat agermanada amb la vila de Xàbia. També han col·laborat amb la soprano Conchín Darijo i la pianista Aida Monasterio en la interpretació de fragments d’Òpera i de Sarsuela.
El seu extens repertori està format per obres que abracen des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, destacant també la interpretació de música tradicional d’arreu del món i d’arranjaments de música popular. Cal destacar el concert realitzat en setembre de 2008 dedicat a la música del segle XIV “Ars Nova” i també en el mateix any els concerts didàctics per a xiquets realitzats en Xàbia i en altres poblacions de la comunitat valenciana.
Des de l’any 2002 forma part de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), participant activament en totes les trobades, festivals i esdeveniments que organitza.
L’any 2003, en commemoració del seu 10é aniversari, van editar un disc compacte recopilatori i van crear el Festival Coral “Ars Nova” que enguany ja conta amb la 10a edició i en la qual han sigut convidats agrupacions de gran renom.
Els 19 anys de trajectòria no haurien segut possible sense la col·laboració del M.I.Ajuntament de Xàbia, fent realitat l’ambiciós projecte d’un grup de joves músics que a base de dedicació i esforç han aconseguit ser admirats per la qualitat de les seues interpretacions.
Els membres són de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger, i ha estat dirigit durant dèsset anys per Tere Erades. Després per Jaume Morell, Genís Sanjuan i Antonio Martínez Lerma I Javier Pinto Bañuls. Actualment, es fa càrrec de la direcció la soprano valenciana Teresa Albero.
Director convidat, Pere Vicalet
Nascut a Gata de Gorgos (Alacant), Pere Vicalet es postula com una de les joves promeses espanyoles en l’àmbit tecnològic-musical. La batuta del futur fou el titular amb el que es presentava a la premsa a comicis de 2017 després de debutar com a director en el Palau de les Arts Reina Sofia de València estrenant l’òpera electrònica en la categoria de Cultura i posteriorment, haver estat nomenat Director Titular de la Jove Banda de la Federació de Societats Musicals de la CV, càrrec que aceptà amb tan sols 29 anys, sent el director més jove de tots els designats a ostentar el pòdium fins a hui.
Pere Vicalet és Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a més de director, compositor i artista digital. En aquest camp, ha creat i investigat diferents softwars relacionats amb la pedagogia musical, la creació visual i sonora, i els processos a temps real per mig de sensors. Sense dubte, música, vídeo i tecnologia cobren un sentit especial en els temps multidisciplinars que corren i això es resumeix en la llavor musical pionera de Pere Vicalet.
FONT: Informació i fotos facilitada per Pere Vicalet, nota premsa i pàgina web.
0 comentarios