Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.175, la d'ahir dia 4-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.175, la d'ahir dia 4-

Fotografia digna de museu social i humà de Gata, etnogràfic vaja

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, MIRANT TOTES LES CARES DE LA GENT,PUNXANT ACÍ)

L’última fotografia recent de la col·lecció d’Antonio Monfort és la més bona. Quan la va pujar al facebook, de seguida els comentaris van ser molt bons. Posava Antonio: "Esta foto es molt curiosa. Any 1.963. Esta foto està feta de dalt del palco de la plaça nova. Es tractava d’un acte oficial amb el governador que va vindre a inaugurar els farols que acabaven de posar-se al poble. També podem reconeixer a molta gent del poble, molts de ells ja no hi són. En primer plano està Pepe "el Polcero" rodejat de xiquets que els coneixereu. Tambe veiem el record de moltes persones. L’expresió de les cares és de un gran moment. Destaquen les indumentàries. Que la disfruteu. Espere que descubriu a persones conegudes".

Salvador Pons comentava: "Molt bon record".

Antonio responia, el que ja vaig publicar ja l’altre dia: "Tinc que dir que estes fotos es poden vore molt bé gràces al fotoshop que ha fet Jaume Monfort el dentista, les fotos estaven bastant danyades i ell s’en ha ocupat de retocar tots els desperfectes de les fotos. Gràcies Jaume".

Pep Boira va comentar: "Esta foto és de museu Antonio!!. Els majors de l’esquerra són, Andrea Choque, Vicent Font (el ti Boira) i la seua dona Vicenta Oliver."

A més de Pepe "Policero" vegem dels xiquets a Paco "el panader" (careta inconfundible). Més enrere vegem a Joaquín Grimalt i a la seua muller Paquita, que ja ens va deixar. Estava més enrere del Ti Boira, el pare de Pascual "Sariera". Junt a ell Tonica Barrinero. Junt al pare de Pascual estaven Antoniet "de Marc" i Pepe "Pusa".

FONT: Foto propietat de Antonio Monfort.

1 comentario

Paco Moncho -

Darrere el ti Boira està "Vicente Favat". Davant Antonio Marc está la Tarzana, dona de Vicente Favat.A l'esquerra de Francisco La Burra está Pepe el Pexero (el més altet). Davant la barana podem veure al Bessonet i a Granot.També veig al centre i amb jersei i corbata a José Roca Toledo i a la seua dreta a Pepe Cholbi. També mes arrere, amb ulleres negres es veu a Vicente "El Ferreret"