Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA. A LES PORTES DE LA MILLOR FIRA COMARCAL (XV edició Gata al Carrer, dies 6 i 7)

GATA. A LES PORTES DE LA MILLOR FIRA COMARCAL (XV edició Gata al Carrer, dies 6 i 7)

Gata celebra 15 anys de Fira al Carrer els pròxims 6 i 7 d’octubre, aquest cqap de setmana. 15 anys de fira ja són. Els comerciants i veïns de Gata celebrem el 15 aniversari del moviment promocional més gran que mai ha conegut el poble.Una fira única a la comarca en la que els comerciants associats a Comerç de Gata han posat totde la seua part per aconseguir una gran fira.

Una fira que ocupa tot el centre del poble i en laque tot el que es presenta ho pots trobar la resta de l’any als comerços habituals. Això suma que també es un moviment cultural on participen associacions i colles locals per oferir untemps d’oci als visitants partint d’allò que saben fer.

PRIMERA EXPOSICIÓ DE TRENS LEGO A LA MARINA ALTA

Enguany Gata ha volgut oferir una novetat de cara als xiquets i ho ha aconseguit. Es celebraràla primera exposició d’aficionats a LEGO el cap de setmana de la fira. Esta exposició que ve dela ma de l’associació Valbrick estarà oberta dissabte tot el dia i diumenge fins les 14 hores, pertal que tots els aficionats LEGO que vulguen apropar-se a Gata puguen desfruitar-la.

La temàtica escollida per a esta exhibició es la de “Trens i Cases”, de fet contarem amb més de10 màquines de tren i més de 50 vagons. El nombre de peces que s’utilitzaran superarà les50.000 i el muntatge de la exposició començarà el divendres 5 per estar llest el dissabte aprimer hora.A més de la exhibició de estes construccions LEGO, també tindrem diversos tallers gratuïts comel de “Ruedas Locas “, “Briconsejos” i visita guiada, a més d’uns altres tallers que es pagarancom son el de “construcció ràpida”, “busca al intrús” i “endevina les peces”. Una oportunitat única de veure a la Marina Alta, a Gata de Gorgos en concret una macroexposició LEGO i un muntatge sorprenent que agradarà a tots els menuts. El lloc escollit per al’event és l’espai jove de l’edifici de l’Ajuntament.

Novetat a la Fira Gata al Carrer, el carrer de Salut.

La fira presenta un altra novetat per a tots aquells preocupats per la salut, un carrer de la saluton controlar varies dolències i fer-se diferents proves.Els visitants podran accedir a una medició de la tensió ocular o una revisió del canal auditiu, alcarrer de la salut, de la ma de Òptica Signes els dos dies de fira. A més de gaudir al seu estandde tot allò relacionat en la salut natural i provar productes nous.També es pot prendre la tensió o un electrocardiograma, gràcies a Grimalt Assegurances queens durà allí en directe a l’hospital IMED.

De part de la Farmàcia Tormos es podrà accedir a una densitometria ósea per conèixer el nivelld’osteoporosi.A més també hi haurà unes pràctiques per aprendre a utilitzar un desfibril·lador en el cas dehaver-lo de gastar.El carrer de la moda, un altra novetat amb desfilades i més.

Una altra novetat de la XV Fira Gata és el Carrer de la Moda,

un espai en el que la moda local estarà representada i on passaran coses durant els dos dies.Perruqueries, estètiques, complements i roba es donen cita al carrer de la moda, on el dissabteper la vesprada hi haurà diverses desfilades on quintos i quintes de la localitat actuaran demodels de passarel·la per mostrar pentinats i moda que es pot comprar dins del poble.A més durant el dia estaran allí les perruqueres que intervenen a la desfilada preparant endirecte els pentinats de les models.

També hi haurà DJ i un photocall on fer-se una foto per aconcursar en el sorteig d’un bon grapat de regals relacionats amb la moda.Tots els que s’acosten i es facen una foto per a les xarxes socials amb el hashtag #ModaGata i#firagataalcarrer entraran en un sorteig el dissabte i un altre el diumenge.

TORNA L’EXHIBICIÓ D’AUS DE RAÇA A LA FIRA GATA AL CARRER

Un any més l’Exhibició d’Aus de Raça torna a la Fira Gata al Carrer, el pròxim dissabte 6 idiumenge 7 d’octubre al carrer la Bassa al lloc habitual.Esta exhibició és un dels atractius més coneguts de la fira i és gràcies als veïns de Gataaficionats a este tipus d’aus que estan associats a AVIVAL, l’associació de criadors de races degallines, palomes, conills i silvestres autòctones, que va nàixer en 2004. Aquesta associació realitza una exhibició anual en diferents localitats de la comunitat valenciana per donar aconéixer aquesta afició, i les nombroses races d’aus que cuiden i crien.

En l’exhibició col·laboren socis d’AVIVAL de tota la comunitat duent els seus animals, i també col·laboral’associació amb les gàbies, cartells. A la visita es poden trobar moltes varietats de gallines i pollastres, a més d’oques, patos,palomes… és un plaer contemplar la bellesa d’aquests animals.La visita a l’exhibició que hi haurà dins la XV Fira Gata al Carrer serà gratuïta com sempre, iquasi tots els animals que hi haurà estaran a la venda. A més tots els visitants podrancol·laborar en esta iniciativa comprant paperetes pel sorteig de dos sopars a la Cosa Nostra. Hihaurà un sorteig per dia, un el dissabte i un altre el diumenge. El guanyador serà el coincident amb els tres últims números del sorteig de l’ONCE.

Rutes de la XV fira Gata al carrer

En esta edició de la Fira Gata al Carrer, tindrem l’oportunitat de conèixer i descobrir els racons més interessants de Gata tant dins del propi poble com pels seus paisatges muntanyosos quevoregen Gata. L’Ajuntament ha organitzat una vegada més una sèrie de rutes per ensenyar lalocalitat als visitants. Començant pel dissabte 6 d’Octubre es farà una ruta guiada per conèixer l’Ermita del poble a càrrec de Miguel Vives. La ruta tindrà lloc a les 16:30h des de l’ajuntament i en ella ens presentaran els misteris del paratge que envolta la famosa Ermita de Gata, seu del miracle del’Arbre Blanc.

Pel diumenge 7 han preparat 2 rutes. En primer lloc tindrà eixida la ruta senderista, des delcentre d’informació de la Touristinfo Gata a les 9h del matí. Aquesta ruta serà la inauguraciód’una nova variant del PR412.1 del Tossal del Moro, animat a descobrir aquesta variant fent lacaminada amb la gent del poble. La ruta, de dificultat mitjana, té una duració aproximada de4h i el seu recorregut es de 10’5km aproximadament. La inscripció per a assistir a aquesta eixida senderista es totalment gratuïta pots apuntar-te através del facebook de la fira o també ho pots fer en la Tourist Info Gata, a través delmail gata@touristinfo.net , el telèfon (965757317), o el mateix dia abans de l’eixida. Hi hauràun màxim de 50 persones. En acabar la ruta i per que pugeu seguir gaudint de la XV Fira Gata al Carrer s’ha posat adisposició de tots els participants un servei de dutxes en el pavelló d’esports de 13:30h a14:30h. Es recomana portar roba i calçat adequat per a la ruta, aigua i esmorzar.

Per acabar el diumenge es realitzarà la ruta de les fàbriques, una ruta guiada a càrrec de latècnic de Creama, Rosa Alemany. Serà a les 11h i tindrà eixida a l’ajuntament. Aquesta ruta técom a objectiu d’ur als visitants a conéixer algunes de les fàbriques més tradicionals, es podràgaudir del seu encant i descobrir el funcionament d’aquestes històriques fàbriques.

Com sempre, Els Carros, protagonistes de la fira

Si hi ha una cosa autèntica a la Fira Gata al Carrer son els carros tradicionals recorrent el poblei pujant tant a xiquets com a majors que vullguen conèixer el poble des de dalt d’un carro.Des de fa 15 anys, l’associació de carreters de Gata, “Amics del Cavall” s’encarrega d’estaactivitat. Estem parlant d’uns vertaders enamorats de la criança del cavall i del passeig en carrotradicional. No cal més que seguir-los un poc per saber que no paren tot l’any acudint aconcentracions i organitzant esdeveniments relacionats amb els carros.

Gata celebra el 6e campionat d’escacs

Fira Gata al CarrerA més de 15 anys de fira també es celebren 6 anys d’escacs a la fira, un campionat que ha anatguanyant en reconeixement i s’ha assolit com una de les cites comarcals més importants ambels escacs.4El campionat es celebrarà el diumenge 7 d’octubre pel matí i els interessats ja podeuinscriure’s a través del correu electrònic franciscomorato71@yahoo.es o al telèfon 659826070.Com cada any serà un emocionant torneig que es jugarà al carrer de 10 a 13 hores, en finalitzares farà entrega dels premis, que seran 3 premis de 100 €, 35€ i 25 euros, y tres premis mésinfantils que seran 3 regals. Els premis s’entregaran en forma de xec regal per a gastar dins del Comerç de Gata.

Com cada any la gastronomia a la fira torna a ser la protagonista.

Enguany la fira s’ha disposat de manera especial per a que per dins del recorregut els visitantspuguen asseure’s a menjar i beure a l’hora que vulguen. Les tauletes estaran disposades entreels estands de menjar i beguda, de manera que amb unes salsitxes a la planxa d’un delscarnissers tradicionals i una cervessa artesana de Gata seuràs allí mateix a desfruitar del teumenjar amb una bona música i tot l’ambient de la fira.La gastronomia estarà oberta tot el dia, no cal esperar a la nit per gaudir de la Fira, ja que laFira a Gata és una fira de dia, on anar amb els xiquets o amb els majors de la casa. Des de les10 h del matí fins les 22 hores estarà activa. 48 hores d’activitats i atractius per a atraure visitants cap al pobleDes de l’Associació Comerç de Gata s’han preparat un bon grapat d’activitats, tallers, tasts, iatractius de compra per a que els visitants coneguen millor el poble i desfruiten la seua visita tot el dia.

FONT: Text i fotos Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.

0 comentarios