Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PROJECTE EDUCATIU A LA MISSIÓ DE VICENT FONT, AL PERÚ ( i IV )

Acabe ací la sèrie d’articles en els quals he presentat el projecte peruà que porta a terme el missioner gater VICENT FONT.

Després dels tres primers dies, hui acaba dient el sacerdot gater (faig un extracte):

EXPLICACIÓ

D’entrada necessitaríem implementar 15 aules (tres per a educació inicial, 6 per a primària, 5 per a secundària, 1 per a secretaria). Després es necessitaríen 4 aules per curs escolar (56 en total, edificades en planta baixa i un primer piso). De moment amb les ajudes de persones particulars que m’han arribat he pogut armar 6 salons de madera amb sostre de "uralita" i pis de cement fi per als xiquets més menuts. Però no se si es poden imaginar el calor que fa dins d’aquestos ambients.

Necesitaríem 450 pupitres, o en el seu defecte 450 taules menudes i 450 cadires. Apart 15 taules grans per a professors amb les seues 15 cadires. Quan es construira tot el col·legi, en total serien 1800 pupitres.
A més necessitaria financiació per a pagar els sous dels professors: 750 sols mensuals por 14 professors... ENCARA QUE EN AQUEST MOMENT EL MÉS URGENT ES CONSEGUIR UNA MOVILITAT (TIPO furgoneta)...Hi ha que accedir fins el poble jove, que està a 8 kilòmetres de la panamericana, dels quals 4 són de terra.
 
Acaba dient Vicent Font:

Ojalá vostés puguen ajudar a aquesta gent, i si no poden directament, ojalá em puguen ajudar a trobar persones o institucions a les que puga recurrir. Realment em sent desbordat per les necessitats d’aquesta gent...

JA HO SABEN, COL·LABORAR ÉS RECOLZAR L’EDUCACIÓ PER A TOTS.

 

0 comentarios