Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( I )

GATA: CENT ANYS DE FÀBRICA, MOBLES I DISSENY, POINT 1920-2020: EXPOSICIÓ QUE ES POT VEURE JUNT A ART AL VENT DAVANT L’AJUNTAMENT ( I )

Panells amb fotografies i sillons de diverses èpoques. Al llarg dels dies de l’exposició de Art al Vent 2020 podeu gaudir també d’una altra exposició. L’empresa POINT està de celebració al complir-se el centenari de la mateixa. Mobles, vímet, disseny, quatre generacions. De 1920 a 1920. Premi Nacional de disseny 2019.

Aniré posant-vos els panells tal com apareixen a la mostra amb el seu silló que completa el lloc. El primer panell sols té la inscripció "Point 100" i mostra la fàbrica de "l’Estanquer", com se li diu popularment a la família, en plena activitats a la nau del carrer La Creu de Gata.

El silló que podeu contemplar, segons em contava Antonio, un dels néts del fundador, el va teixir personalment l’avi José Pons Pedro "l’estanquer". El van trobar a Barcelona i és tota una relíquia de peça ben feta i de sentiment nostàlgic d’aquella època.

Precisament hui dimecres 19 d’agost, el diari EL PAÍS publica un extens reportatge de l’empresa Point, des del seus orígens fins hui. Titula: "Emigró arruinado a Argentina y regresó para crear la empresa de muebles más exitosa de España". Al subtítol: "José Pons Pedro fundó Point 1920 hace ahora 100 años, cuando la industria del diseño ni existía. En 2020, la empresa familiar valenciana demuestra su robustez: no solo continúa su expansión internacional, ha recibido el Premio Nacional de Diseño y ha fichado a Mario Ruiz como director creativo". Llegiu tot l’article: PUNXEU ACÍ.

Si recordeu, pel febrer de 2014 en aquest mateix blog vaig dedicar varies parts a la hui centenària empresa Point. Podeu també recordar-ho, a mesura que vaig posant els panells. Hui pose el primer capítol.

- TRES GENERACIONS I UN SEGLE FABRICANT MOBLES DE JONC, MÈDULA I VÍMET (MIMBRE), ELS ESTANQUERS. Capítol I: del Tio Pepe el Estanquer a Point

FONTS: Foto POINT (nau fàbrica). Arxiu blog, 19-02-2014.

0 comentarios