Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TERCER INCENDI EN QUATRE DIES. ZONA DE LA RANA-BASSETES-PUNTES, GATA. NO ES MASSA CASUALITAT?

TERCER INCENDI EN QUATRE DIES. ZONA DE LA RANA-BASSETES-PUNTES, GATA. NO ES MASSA CASUALITAT?

MIREU L’IMPRESSIONANT VÍDEO DE PROTECCIÓ CIVIL DE GATA, PUNXEU ACÍ.

Ja ho deiem despusahir amb la crema del segon foc a l’altura de la bassa de regar. Ho torne a insistir hui. Quan més torrava el solet, i a pocs metres més cap avall del barranc, de nou i per tercer dia (MASSA CASUALITAT) es declarava un incendi a la zona de les Bassetes i cap a les Puntes. I quan estava en ple un foc s’en veia un altre més avant. Algú està fent mal, no potser que concidixca i tan a prop. Caldria vigilància extrema, no per si es reavivava el foc que també, sinó per a veure si agafaven algun sospitós, algun piroman que té ganes de fer mal i més mal.

A l’incendi del migdia de hui, que se suma al del pàratge de la Rana del dissabte 15 i al d’enfront de la bassa de regdar de diumenge, s’han movilitzat, segons indicava Protecció Civil de Gata de Gorgos, els següents mitjans d’extinció: un helicòpter amb unitat helitransportada de la G.V; un avió; dos unitats de bomberos de la GV; dos autobombes; 3 vehicles de bombers de la Diputació d’Alacant; 1 coordinador forestal i una unitat de prevenció, a més de Protecció Civil de Gata i Xàbia, així com Policia Local i Guàrdia Civil.

Helicòpter i avioneta sobrevolaven continuament per dalt de Gata a la recerca duna bona bassa o piscina d'agua per poder carregar, fent nombroses càrregues. El so característic dels dos mitjans aeris es deixava sentir en tot el poble i les casetes de les partides. 

JA ESTÀ BÉ, NO TROBEU. ALS PIRÒMANS CÀSTIC I FORT.

El diari digital Marina Plaza també posava ja la notícia de l’incendi de hui, titulant: "El mateix paratge de Gata pateix el tercer incendi des de dissabte i el desè a la Marina Alta en 10 dies". Per a llegir tota la notícia, PUNXEU ACÍ.

FONTS: Fotos de Emilio Signes i Juan Luis Seva des de Gata; captura del vídeo de Protecció Civil, i Consorci Provincial de Bombers. Vídeo, Protecció Civil de Gata de Gorgos.    

0 comentarios