Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A CINC DIES DE COMENÇAR LES FESTES. Programa ( I )

A CINC DIES DE COMENÇAR LES FESTES. Programa ( I )

Estem a cinc dies de l’assaig contant hui diumenge. El compte enrere cap a les festes oficials ha començat. Els casals bullen. Els preparatius no es fan esperar més.

Dia a dia aniré desgranant el contingut del Programa de Festes, un element gràfic i tradicional per a entendre la festa preparada per la Comissió de Festes 2012. Ja vaig parlar en una altra entrada de la portada. La figura d’un bou embolat amb les banyes i ferro encés ocupa tota la portada. La fotografia és de Ramón Mulet. La llegenda posa "festes Gata 2012" i més avall: "_del 27 de juliol al 6 d’agost". El guió baix anirà repetint-se al llarg de tot el programa com un signe identificatiu del disseny i maquetació fet per "Disseny Gràfic ppfroilan". Acaba la llegenda amb el ròtul: "250 Aniversari Santíssim Crist del Calvari.

A la contraportada, l’escut de Gata i la llegenda: "AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS". A la primera pàgina una vista general de Gata a tot color i al fons el Montgó. La segon fulla està reservada per a "SS.MM. els Reis d’Espanya". El sumari i els crèdits ocupen la tercera fulla, donant a conèixer que la coordinació i publicitat és de la Comissió de Festes 2012.

 A conmtinuació ve la "Salutació" de la "presidenta de la Diputació d’Alacant" Luisa Pastor Lillo. Em quede en algunes frases de la Presidenta: "Gata de Gorgos és un exemple de municipi hospitalari i obert"; "vos desitge unes bones festes en harmonia i companyerisme".

Arriba després la salutació de l’alcaldessa de Gata, Ana María Soler Oliver. Destaque: "hem arribat al punt àlgid de la celebració en què cal implicar-nos tots".

La pàgina sisena porta la imatge del Santíssim Crist del Calvari i a la pàgina setena està la salutació del rector de Gata Francisco Manuel Murillo Roldán. En valencià i castellà destaque del seu escrit: "són les primeres festes que compartisc amb vosaltres"; "Que bonic seria fer, en estos dies, un clam al cel i dir des de la profunditat del nostre cor: açò va per tu, Sant Crist!" i "en el marc d’un any emblemàtic per al nostre poble, el 250 aniversari de l’arribada del Santíssim Crist i la construcció de l’ermita".

(passat demà continuaré...)

0 comentarios