Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COVID19, GATA: TORNEM A SUMAR 1 POSITIU MÉS, DESPRÉS DE QUASI UN MES (16/3) SENSE CASOS. INCIDÈNCIA, 16,53. SEGUIM EN ALERTA. A PARTIR DEL 12, LLEUGERS CANVIS EN LES RESTRICCIONS. PAVELLÓ COBERT PER A LA VACUNACIÓ MASSIVA. L’ANY PASSAT PER ARA...

COVID19, GATA: TORNEM A SUMAR 1 POSITIU MÉS, DESPRÉS DE QUASI UN MES (16/3) SENSE CASOS. INCIDÈNCIA, 16,53. SEGUIM EN ALERTA. A PARTIR DEL 12, LLEUGERS CANVIS EN LES RESTRICCIONS. PAVELLÓ COBERT PER A LA VACUNACIÓ MASSIVA. L’ANY PASSAT PER ARA...

Mal assumpte. Un actiu més a Gata. No es pot baixar la guàrdia. El COVID19 torna al poble després de quasi un mes sense casos. L’última vegada que teníem 1 actiu va ser el 12 de març i des del 16 de març estavem a zero. Lògicament puja la incidència a 16,53 casos per cent-mil habitants (de una població de 6.049 habitants que té Gata). Les últimes dades de la situació del monitoratge de la Conselleria de Sanitat així ho testimonia. Acumula Gata un total de 292 afectats pel COVID19. Per tant, seguim en alerta, no baixem la guàrdia, no ens cansem d'insistir.

Just quan la comarca registra els menors casos d’actius nous (sols 10, un d’ells el de Gata) i cap defunció, Gata torna a registrar-ne un. Insistència: anem alerta.

LLEUGERS CANVIS, A PARTIR DEL 12

Són lleugers els canvis que la Generalitat Valenciana adoptarà a les Mesures COVID19. Es prorroguen la majoria de mesures amb xicotetes novetats: 

- 2 nuclis de convivència en espais privats.

- 6 persones en espais públics i també a l’hosteleria (taules de sis).

- Permís per a visitar en les residències de immunitzats.

- Entraran en vigor del 12 al 25 d’abril, al menys.

PAVELLÓ COBERT PER A LA VACUNACIÓ MASSIVA

Segons informa l’Ajuntament de Gata de Gorgos, a través de les xarxes socials, "el comissionat de la Conselleria de Sanitat, Juan Puig, juntament amb la coordinació del Centre de Salut, el regidor de Sanitat, Joanvi Vallés i l’alcalde, Josep Signes van visitar ahir les instal·lacions del pavelló cobert de Gata, l’espai que ha oferit l’Ajuntament per a iniciar la vacunació massiva entre la població. Els espais de vacunació han d’estar situats prop als nuclis de població i han de ser accessibles mitjançant vehicles així com reunir les condicions adequades per establir els circuits d’entrada i eixida, característiques que reuneix el pavelló d’esports. Encara que no s’ha especificat una data d’inici concreta, vos recordem que és molt important que les dades de contacte estiguen actualitzades en el SIP, sobretot el número de telèfon, per a facilitar la citació".

L’ANY PASSAT PER ARA...

Continuaven les preguntes del Joc de la Història de Gata per a passar millor el confinament i anaven per la catorzena. Amb la frase QUEDA’T A CASA publicava tres articles, dos el 5 d’abril (Diumenge de Rams), en el primer feia notar que era "atípic" sense processó, ni dinar popular, ni Tramusser, en el segon parlava de la gastronomia gatera, sobre "Mones i pa socarrats, els dolços típics de Gata per ara, més vius que mai" i el tercer de que "Els veïns de Gata, sobre tot els més joves..." celebraven diumenge rams al balcó".
També just tal dia com ahir dia 8 començava la série especial del X aniversari del blog i amb deu convidats, contant la seua biografia: el primer i segona (dia 8) eren Francesc Mulet Ruís, gater escolapi a Roma, i Rosa Franco Greño, una infermera de Benigànim que es va fer gatera. Tal dia com hui (dia 9) publicava dos convidats més: Jesús Moncho, escriptor gater que viu a l’Alacantí, i Ana Escortell Tur, una gatera que vivia a l’Alt Ampurdà (Catalunya).

(Per a repassar totes aquelles publicacions, podeu fer-ho buscant a la barra lateral el mes d’abril de 2020). 

FONT: Arxiu blog Cronista de Gata. // Captura pantalla situació monitorització i Canvis mesures COVID19 -Conselleria Sanitat G.V.- 9-4-2021 // Foto pavelló cobert, Ajuntament.

0 comentarios