Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

XINO XANO (À PUNT) VISITA GATA I AMB EL FIL CONDUCTOR DE "AITXÒ ÉS AITXINA" DONA A CONÉIXER OFICIS, TRADICIÓ, GASTRONOMIA, PARATGES I PERSONES GATERES (DIJOUS, 29 DE JUNY)

XINO XANO (À PUNT) VISITA GATA I AMB EL FIL CONDUCTOR DE "AITXÒ ÉS AITXINA" DONA A CONÉIXER OFICIS, TRADICIÓ, GASTRONOMIA, PARATGES I PERSONES GATERES (DIJOUS, 29 DE JUNY)

(PER ALS QUE NO L’HEU VIST ENCARA I PER ALS QUE VOLEU TORNAR A VEURE’L, PUNXEU ACÍ.)

Una hora del programa Xino Xano de à punt va servir per a que l’actor xinés Hu Zho portara el fil conductor de la visita a Gata. Encordellar les cadires, fer llata, fer guitarres, la gastronomia gatera, els llocs més peculiars, com la Font de la Mata, les Coves Roges, l’ermita van ser vists gràcies al programa emés dijous passat a la televisió autonòmica. Vistes molt espectaculars i algunes no mai vistes, com la de les Coves Roges, van omplir el programa, parlant també de cites puntuals del calendari gater com Art al Vent, com el Festivalet Independent de Gata (FIGA).

La Colla de Dolçainers i xirimiters també van ser protagonistes junt amb el presentador davant l’ermita. No podia deixar de visitar Guitarras Bross, ni la gelateria de Ca’l Tramusser i la internacional Aigua-llimó. La Vall de Cavall que no és terme de Gata, però està prop d’ell també va ser protagonista. Casa Parra, Casa la Tia Amparo, llocs i una història al voltant de la visita del presentador i moltes persones a Gata que ho van fer possible i el van acompanyar.

En definitiva, un programa dedicat a Gata, amb l’humor i diversió que caracteritza a l’actor xinés, afincat a València. Primer programa de l’etapa estiuenca que ens va deixar moltes vistes, xerrades, oficis, gastronomia. Recordem el que deia el programa: "Hu s’acosta a Gata de Gorgos per tal de reparar la seua guitarra, però prompte es deixa portar per l’art i l’encant de la seua gent… i pel millor aiguallimó del món".

FONTS: Composició amb instantànies extretes del programa de à punt Xino Xano, del dia 29-6-2023 dedicat a Gata.

0 comentarios