Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -905-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -905-

Hui dedicada a la Policia Local, en la figura de Pepe Pedrós "el cabo Nela"

A la festa dels Santíssims Àngels Custodis s’ha recordat a Pepe "el polisero", Rodríguez i ell

La foto no té tant de temps. És de 1985. José Pedrós, més conegut com "Pepe Nela" va estar en mig de Pepe Sarrió "Pepe el Policero", Rodríguez i la nova generació de policies locals, des de Paco i Manolo fins als últims agents arribats a Gata.

A la foto, que m’ha remés Joan Pedrós, el fill de Pepe, al qual li ho agraïsc, el podeu vore a Pepe vestit amb l’uniforme de gala. Ens conta Joan la trajectòria professional de son pare i les sensacions que hui ha tingut amb tota la seua família, especialment sa mare:

"Mon pare va entrar a treballar de Policia Local el 7 de juliol de 1976. Estaven treballant Francisco Rodríguez i Rafael Sarrió. Durant més vint anys, i fins que es va jubilar a setembre de 2004 va ser l’Oficial - Cap de la Policia del nostre poble.

Com saps es va jubilar després d’un transplantament de cor (fet el 10 de març de 2004 a Madrid) i per prescripció dels metges. Ell no hauria volgut jubilar-se. De fet, els que l’han conegut bé saben que quan estava malalt no volia estar de baixa i eixia a treballar en quan es trobava un poc millor. Et diré sols que fins el dia que va morir (1 de maig de 2008) molts dels companys passaven per ma casa a parlar dels seus assumptes amb ell, i ell content si podia ajudar en una o altra forma. Mai va deixar de ser Policia.

Jo he conegut a mon pare tota la vida treballant de Policia (vaig náixer el 1978) per això ha estat molt emotiu tant per a la meua família com per a les famílies dels altres dos Policies que han faltat, que en un dia tan especial com hui els tingueren presents. Totes tres famílies hem viscut la vocació dels nostres pares i com ha dit l’Alcaldessa de Gata hui, hem viscut des de dins l’esforç i sacrifici que ells han fet, pensa sols que al principi en van ser 3 per a tot el poble, per tant, no hi havia mai caps de setmana, sempre treballaven... fins i tot a les nostres cases venia gent a demanar ajuda perque com molt bé han dit hui, abans no hi havia tants mitjans com ara.

Volem donar les gràcies a l’Ajuntament i a la Policia Local, per la faena que fan per el nostre poble i en especial per la consideració que han tingut amb nosaltres al convidar-nos als actes de hui."

TOT UNA EXPRESSIÓ DE RECORD PER AL PARE, EL POLICIA I L’AMIC, que també des del blog el recordem hui, festa de la Policia.

0 comentarios