Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ AQUELLES TENDES I TENDETES DEL RECORD !! ( i V )

Acabe amb la cinquena part del reportatge recordatori de totes aquelles tendes, tendetes, bars i demés comerços que estaven en actiu dels anys 40 als 80, aproximadament, i que hui ja són sols un record en la memòria gatera.

Al llarg del passat cap de setmana i fins hui "Darrer Dimarts" he anat recordant per carrers nom i llocs, fent un recorregut virtual per tot el poble, les tendes del poble, amb tots vostés també.

Hui anem a baixar per tota la Nacional 332, desde la carretera d’Ondara i Plaça d’Espanya i entrar cap a la zona de l’Avinguda.

Començarem per la carretera d’Ondara. Allí estava el Molí de Francisco el Banc que també donava a la carretera de Xàbia. A la Plaça d’Espanya una de les primeres tendes que van ser pioneres amb el turisme de les canastes era Ca Antonio el Carreter. I allí estava l’Hostal de Baix (de la família dels Sariero) i l’Hostal de Baix. I baixant per la carretera la panaderia de Pàmpol que tenia pasteleria. Més avant una tenda de roba i enfront la tenda d’alimentació Ca Soler. I enfront del bar La Paz, ja històric, un altre més històric, Ca Feliu -Paco feliu el portava amb la seua dona Anita-. I la fàbrica del Banc. I al cantó de l’Avinguda de la Pau estava la tenda de canastes de Ca Miguel de Sota i un poc més avall la tenda de Ca Olgita.

La Carnisseria de Ca Silvestra, que ara porta el seu gendre Felipe, és molt antiga ja. El supermercat de Pepita la Melillana i Antonio Paleres ja no està. Més avant estava també Ca Vicente Constantina, que tenia llavadores, neveres i electrodomèstics. I arribava la tenda de ceràmica de Ca Edelmira. I algunes tendes de canastes que ja no estan, com la de Carmen, Andrada i Torres. I més avall estava el bar La Font del Riu i Bar Argentino, ara cap dels dos en marxa i sols El Pati. També Ca María Angelia, de tendeta a bar. Les tendes de vímet, canastes i demés artesania de Antonio "Nieves" i després el seu fill Francisco, Vicente Porro i el Barber. Ara cap de les tres obertes.

I anem cap al Passeig. Passant per l’Avinguda de la Pau recordem el Cine Passetes dit també La Pau. ¡¡Llàstima d’espai cèntric urbà!!. I al Passeig la Discoteca Gato’s tot una referència i més avant la tenda de roba de "Les Monges"...

(Ací acabe, hui darrer dimarts, aquest recorregut virtual per les tendes i tendetes d’abans del poble. Hui per la Nacional 332 i l’Avinguda (Passeig i voltants). Record i homenatge a aquelles persones que van posar els fonaments i pilars del comerç actual de Gata i l’espirit emprenedor dels gaters).

PER SUPOSAT, LA PARTICIPACIÓ I SUGGERÈNCIES A AQUESTA SÈRIE DE LES TENDES I TENDETES DE GATA D’ABANS RESTA OBERTA, per a recordar entre tots...Si algú de vostés recorda altres noms i altres tendes, de les què vaig posant pel passeig virtual d’altre temps, pot comentar-ho i de seguida ho afegire al reportatge.

0 comentarios