Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA... DE LA TROBALLA ARQUEOLÒGICA DE LA RANA A GATA: UNA GRAN FACTORIA ROMANA D’AMFORES (segles II i III d.C.)

LA PREMSA PARLA... DE LA TROBALLA ARQUEOLÒGICA DE LA RANA A GATA: UNA GRAN FACTORIA ROMANA D’AMFORES (segles II i III d.C.)

Era evident i estava cantat. La troballa ha estat tot un èxit. Aixina ho resumix l’article del diari INFORMACION d’Alacant i el LEVANTE-EMV que titulen hui divendres dia 23 de febrer: "Descubren en Gata una gran factoría romana de ánforas de vino y cerámicas". Al subtítol: "Los arqueólogos hallan en tres catas gran cantidad de vasijas en un extenso yacimiento que en los siglos II y III fue un destacado centro de producción cerámica de Dianium y de la Tarraconensis".

Han estat treballant sols dos setmanes i ja tenne resultats més que bons i positius. Estudiants de la Universitat d’Alacant, un arqueòleg professor i  l’arqueòleg municipal de Xàbia, han participat en la prospecció arqueològica de La Rana, a sols un kilòmetre i mig del centre urbà. El georradar i les troballes quan es feia la conducció del gas van ser determinants per a no errar.

Per a llegir l’article PUNXEU ACÍ.

FONTS: diari INFORMACIÓN, article d’Afons Padilla, dades. Foto: Ajuntament de Gata.

 

0 comentarios