Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L’AJUNTAMENT APROVA EL PRESSUPOST GENERAL 2014 I REBAIXARÀ PER A 2015 L'IBI UN 10%

L’AJUNTAMENT APROVA EL PRESSUPOST GENERAL 2014 I REBAIXARÀ PER A 2015 L'IBI UN 10%

Té un import de 4.305.809.43 euros

Va contar amb el vot a favor dels sis regidors del PP; l’abstenció del Bloc-Compromís i el vot en contra del PSOE

El punt estrela de la nit d’ahir, al plenari ordinari del mes de juliol de l’Ajuntament de Gata, estava al capítol d’Hisenda i més en concret en l’apartat del pressupost general de 2014, que per segona vegada aquest any es portava al ple.

L’alcaldessa, Maite Signes, va posar de manifest la dificultat que suposa treballar amb el pressupost prorrogat, com estaven fent-ho fins ara, ja que frena el funcionament normal de l’administració. El regidor d’Hisenda, Guillermo Cholbi, va indicar que la aprovació permetrà continuar prestant els serveis mínims a nivell social, que estava ajustat a la realitat. Cholbi va explicar que eren un pressupostos de continuïtat on s’han afegit modificacions als que es van presentar al plenari de desembre de 2013 introduint les dades reals que s’han presentat durant l’any.

El portaveu del PSOE, Vicent Font, va condicionar el vot a que es puguera formar una comissió per a estudiar baixar la taxa del fem per a tot el poble; al no tindre’s en compte, el grup socialista va votar en contra. Al llarg de tot el plenari va insistir Font en que s’abaratem les taxes del fem ("basura"). Però finalment, el vot d’abstenció de Bloc-Compromís va permetre desfer la situació en què es trobava l’Ajuntament a nivell econòmic i finalment, a meitat de juliol de l’any en curs es va aprovar el pressupost general de 2014.

Altre tema interessant va ser la baixada del tipus impositiu de l’IBI (Impost de Béns Inmobles), que baixarà de l’1 al 0,90, un 10 per cent al 2015, ja que va tindre 9 vots a favor (PP i Bloc-Compromis) i 4 abstencions (PSOE). Esta mesura va unida a un altre punt que va prosperar com la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’Impost de Bens immobles que suposa una regularització cadastral.

També és va modificar la taxa de residus sòlids urbans que s’aplica als establiments de restauració. A partir d’ara la taxa de RSU s’aplicarà depenent del nombre de treballadors de l’establiment, d’esta manera s’igualaran a la resta de comerços. 

Les tres mesures es van aprovar amb els vots favorables del grup municipal popular i Compromís i l’abstenció del grup socialista.

En el planol cultural, es va acceptar la donació del veí de Pedreguer casat amb una gatera José Marasal Costa, de diverses obres de música, algunes dedicades al poble de Gata.  

El plenari també va aprovar per unanimitat sol·licitar  a Diputació la subvenció del Pla d’Estalvi Energètic per un import de 142.000 euros. La intenció és substituir, a través d’esta subvenció, les calderes de gasoil de l’Escola i del Pavelló per unes de pellet, així com instal·lar a l’ecoparc una màquina de fabricació de pellet per a reciclar restes de poda i jardineria i auto abastiment.

Tots els partits van aplaudir la iniciativa que a més de sostenibilitat porta un estalvi econòmic al consistori.

Ja podeu llegir al diari digital La Marina Plaza la notícia, que titula: "El Bloc permite al PP aprobar el presupuesto al abstenerse en la votación". Al subtítol diu: "Populares y nacionalistas unen también sus votos para introducir cambios en las ordenanzas del IBI y la basura". Ací teniu l'enllaç: http://lamarinaplaza.com/2014/07/16/el-bloc-permite-al-pp-aprobar-el-presupuesto-al-abstenerse-en-la-votacion/.

A la fotografia, un moment del plenari d’anit. Podeu vore que l’Ajuntament té nou interventor a temps parcial, completat amb l’Ajuntament d’Altea (està entre l’alcaldessa i el regidor Guillermo Cholbi).

FONT: Propi; Gabinet de Premsa, Ajuntament Gata, i diari digital La Marina Plaza, 16-7-2014. 

0 comentarios