Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COM ERA GATA FA...23 anys (2, 5 i 6 de gener de 1987)

Aquesta secció canvia de nom i es reestructura buscant sempre l´anècdota, la notícia més destacada per a l´àmbit local i històric de Gata. Ara es dirà "Com era Gata fa...". Si abans eren titulars de fa 20, 15, 10 i 5 anys, ara destacaré titulars i dades més importants i sempre resaltaré en un quadre de text les notícies més importants per a la història local. A banda de les notícies publicades també trauré al blog totes les fotos i si una notícia en té varies utilitzaré més entrades a fi de no perdre cap foto per al record. Espere que el canvi els agrade.

2 DE GENER DE 1987, divendres, diari INFORMACIÓ d´Alacant:

GATA DE GORGOS: SALIÓ DE LA CÁRCEL CON PERMISO Y NO VOLVIÓ. El pres andalús va ser localitzat per la Guàrdia Civil a Gata.

5 DE GENER DE 1987, dilluns, diari INFORMACIÓN d´Alacant:

El GORGOS C.F. estava en el lloc 18 de la taula de classificació de la Primera Regional Valenciana, Grup Sud. Va perdre 0 a 2 en casa i front al Castalla. L´Hércules Promeses era el líder aleshores.

6 DE GENER DE 1987, dimarts, diaris INFORMACIÓN d´Alacant i LAS PROVINCIAS de València:

Les dos notícies del diari alacantí van ser les primeres publicades per mi, com a col·laborador o corresponsal en un mitjà. Eren aquestes:

AUTO DE LOS REYES MAGOS EN GATA DE GORGOS que deia: "...escrito por antonio Salvá Roselló, que ya cuenta con 30 años de antigüedad..."

PRIMER CONCURSO DE BELENES: "En el marco de la I Exposición de belenes y dioramas". Un total de 27 van donar el primer premi al betlem de tres xiquets, l´escolar al Pavelló B d´escola i el d´aparadors a uns ornaments nadalencs que hi havien pedres de riu.

A LAS PROVINCIAS la notícia, també remesa per mi, deia: GATA DE GORGOS i tractava de l´exposició i el betmen popular de Pepe el Sastre.

Ja podem guardar les primeres dades importants per a la història local:

JOSÉ SOLER MONFORT, conegut com PEPE EL SASTRE, naixqué en 1913. Va morir als 64 anys en 1977.

Als Nadals i Reis de 1996 a 1997 es va fer la I Exposició de Betlems i Diorames i el I Concurs de Betlems, organitzats tots dos per l´associació Amics del Betlem.

 

 

0 comentarios