Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.375, la de hui 21/1-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.375, la de hui 21/1-

Per fi actualitze les fotografies antigues i ho faig amb una imatge espectacular, que està relacionada amb la que vaig publicar l’altre dia i que vos pose l’enllaç:http://cronistadegata.blogia.com/2014/011410-fotografies-antigues-gata-en-el-record-1.366-la-del-dia-12-1-.php.

Si recordeu en aquella foto, el fotògraf agafava als parroquians des de l’altar cap a fora. A la present fotografia, la imatge es veu des del cor cap a l’altar instants després o abans. Què observem d’antic?. Si observeu l’altar, la taula on es celebrava la missa estava pegada al retaule i s’oficiava cul a la gent.

A l’esquerra de la fotografia podeu veure el pùlpit. S’aprecia perfectament la separació entre homes i dones. De les dones moltes anaven d’oscur -negre- i les xiques de blanc. Ocupaven inclús el passillo. Algun usuari va suggerir que seria algun acte destacat.

*Ja està clar. Em dona la pista l'amic Juan José Picó Pedro, al qual li ho agraïsc. Ell, per mig del facebook, em fa notar que dalt l'altar estava la imatge del Sant Crist del Calvari. Efectivament, per tant resolt el dubte seria a les festes i si abans es baixava al Crist el dia 5 per a pujar-se el dia 6 d'agost, seria un d'eixos dos dies i per això estarien les portes obertes, com es veu a l'altra foto.*

FONT: col·lecció de la família FS.

1 comentario

Paco Moncho -

En aquell temps les misses encara es deien en llatí.I dona la impressió de que a la part de les dones no havien banquets, i que les dones s'ha sentaven en catrets.Jo recorde de menudet que les dones anaven a missa amb un catret baix del braç.