Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TIR I ARROSSEGAMENT A GATA: HOMENATGE A JOSÉ REDUÁN MONFORT (GANXO)

TIR I ARROSSEGAMENT A GATA: HOMENATGE A JOSÉ REDUÁN MONFORT (GANXO)

(PODEU REPASSAR L’ACONTEIXEMENT, A L’ÀLBUM DE FOTOS ESCOLLIDES. PUNXEU ACÍ)

Al llarg del dia de hui, si heu pegat una volta per l’antic camp de futbol, heu pogut comprovar parades i més parades de carros, animals, carreters vinguts de tot arreu dels pobles del voltants i comarques pròximes. Tots tenien una finalitat: participar en el concurs de Tir i Arrossegament que s’ha fet i homenatjar a un carreter gater pioner de la Volta en Carro, que heu vist centenars de vegades amunt i avall amb el carro i els animals. Es tracta de JOSÉ REDUÁN MONFORT, popularment conegut com Pepe Ganxo.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

La Comissió de Festes 2017 s’ha encarregat de servir beguda, menjar, paelles i tot el que fora necessari. L’organització corria a càrrec dels germans Reduán, fills de l’home homenatjat, i la penya "Amics del Carro". A més, es contava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gata, per mig de les regidories d’esports i festes.

 

Foto de Miguel Vives Signes.

Tot un èxit de carreters, de gent aficionat a aquest món tan peculiar i que tants arrels té i conserva ara per mig de Amics del Carro i altres institucions. Molt bon ambient i no ha faltat la quadrilla de sevillanes gateres fent festa i alegria allà on es reunixen.

FONTS: Fotos recopilades per a fer l’àlbum: Amics del Carro, Vicent Signes Signes, Toni Cove, Lina Mas, Tomeu Ripoll, Jaume Monfort, Teresa Arabí i Comissió de Festes 2017.

0 comentarios