Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que en 1961 col·laborava el cinema gater amb el GORGOS C.F.

¿SABIEU...? que en 1961 col·laborava el cinema gater amb el GORGOS C.F.

L’amic Paco Moncho ens dona hui unes bones pinzellades de la història de Gata i més en concret la unió de la cultura i l’esport en benefici del poble. Reprenc així la sèrie de "Sabieu...?", cedint-li la paraula a Moncho, al qual li agraïsc com a cronista aquest detall amb la història del poble. Ell comenta a la fulla de "prospectosdecine.com" i al seu "facebook" personal que

"A principis dels 60, els cines col·laboraven amb el nostre GORGOS C.F. Projectaven una pel·lícula i la recaptació era pro-Gorgos, una vegada descomptades les despeses de la casa distribuidora. Fins i tot, el títol del film tenia connexió amb el futbol. Esta "peli" es va projectar el 5-08-1961, siguen president del Gorgos Antonio Signes "El Melillano". El Cinema Avenida (del Tio Passetes) (a les hores, els propietaris eren la família dels "Texanos") la va projectar el dia abans de Sant Cristo, en plenes festes de Gata."

Ho sabieu?. S’en recordaveu?. Una bona col·laboració. Si llegim un poc el que s’anunciava podem saber el motiu que els portava a aquells gaters a col·laborar. La pel·lícula es deia "La quiniela" i el títol que ells posaven a l’acte era "Homenaje al Gorgos C.F." Seguia dient: "La empresa del "Avenida" pone a disposición del Club, el local y la película. Usted, como socio, como aficionado al deporte, o como buen gatense, realce con su presencia este homenaje. al mismo tiempo que ayuda económicamente al Club, podrá admirar un gran film dramático-humorístico". De forma curiosa posava: "La recaudación íntegra será ingresada en la tesorería del Gorgos". Finalment, i com era el dia de la revetla a les festes patronals de 1961, s’aprofitava per anunciar l’hora de la cordà: "El disparo de la cordá se efectuará a la una y media de la madrugada".

A la imatge, el cartell de la pel·lícula i el motiu.

FONT: Paco Moncho (prospectosdecine.com).

0 comentarios