Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...? QUE EL PONTET DEL CAMÍ DE LES BENITZAINES TÉ 109 ANYS (es va construir en 1909)

SABIEU...? QUE EL PONTET DEL CAMÍ DE LES BENITZAINES TÉ 109 ANYS (es va construir en 1909)

La "Revista de Gandia" del dia 17 de juliol de 1909 descobria que el "puente de tres arcos sobre el barranco de la "Garganta", que els llauradors "terratenientes" van construir "con objeto de facilitar la extracción de las cosechas" es va acabar fa 109 anys. Parlava l’article d’aquella "revista" o periòdic que la conducta dels terratinents de la partida de Benitzaina, que posava "en término de Gata", encara que més bé i realment era terme municipal de Dénia per allò de la cunya foral, era digna d’imitar-se. Posava l’exemple de l’acomesa del pont i també l’esforç de comprar els terrenys a plaços, ja que eren propis d’un o dos forasters. Els va costar els terrenys, per aquella època, tot plegat unes 350.000 pessetes.

Encara hui en dia, a més de cent anys a vista, podem contemplar el pont, les pilastres i els tres ulls. A la fotografia extreta de la pàgina de wikiloc vegem el pont i el camí de les Benitzaines.

FONTS: Foto wikiloc. Ruta de la Catxupa. / Revista de Gandia: periódico dedicado al fomento de los interes morales y materiales de la región, órgano de la Caja de Ahorros y Socorros y Monte de Piedad, Any X, Número 480, 17 juliol de 1909. (Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte).

0 comentarios