Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIVENDRES SANT: Viacrucis popular al Calvari ( I )

HUI DIVENDRES SANT: Viacrucis popular al Calvari ( I )

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Unes 250 persones participen a les 7 del matí al popular Via crucis de Divendres Sant

A l'ermita del Santíssim Crist del Calvari, patró de Gata, s'han cantat els goigs

Unes gotetes de pluja han aparegut al llarg del recorregut

Unes 250 persones han participan aquest matí al popular Via Crucis que s'ha celebrat des de l'església parroquial fins l'ermita del Calvari. A les 7 eixia la comitiva. El sacerdot i els fidels han resat el rosari. La creu presidia l'acte. Pels carrers Bisbe Cervera, Teulada i Calvari, s'han dirigit al començament de les capelletes, on estan representats els plafons ceràmics de les catorze estacions del Via Crucis. Pel tortuós camí del calvari, semblant aquell de Jerusalem de fa més de dos mil anys, els fidels han escoltat les pregaries i han cantat les estrofes que allí s'escriuen.

Ressenyar que s'han obert els paraigües, com podeu vore a alguna fotografia, per unes gotetes de pluja que han aparegut en alguns moments del trajecte.

Ja dins de l'ermita, s'han cantat els goigs del patró de Gata, que és una talla, un pas, propi de Setmana Santa, malgrat a no haver format mai part de la processó del Sant Soterrar, per estar guadat fons les festes patronals al seu santuari.

Els participants al Via Crucis, han besat els peus al Crist Jacent, que junt amb la Verge, formaven el quadre de la Pietat en imatges menudes. Finalment, s'han fet els laudes a la mateixa ermita. Al llarg del matí, han estat moltíssims veïns els que han pujat al santuari, hui Divendres Sant, com ja es costum i tradició al llarg dels decenis.

A les composicions fotogràfiques d'esta i la següent entrada, diversos moments del Via Crucis de Divendres Sant 2013.

0 comentarios