Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EN UNA HORA...REINAUGURACIÓ DEL CINEMA "LA PAZ" DE GATA (després de dotze anys sense cine al poble i complint-se 90 anys dels seus principis)

EN UNA HORA...REINAUGURACIÓ DEL CINEMA "LA PAZ" DE GATA (després de dotze anys sense cine al poble i complint-se 90 anys dels seus principis)

Ja es palpen els nervis pel carrer Avinguda La Pau. El cinema porta el mateix nom però en castellà "La Paz". Aquella sala que naixqué de la mà del Ti Quico Sella l'any 1925 i que va passar per moltes vicisituds, problemes, entrebancs, crisis, canvis...hui renaix de les seues cendres, com ho va fer després de l'incendi de la fàbrica per a encetar el segon quart del segle XX i ara ho fa 90 anys després. La família Signes Grimalt ("germans Texanos") ho ha fet possible. Aquelles preguntes de: "Tornaran alguna vegada a fer cine?", "El cine ja no funciona, faran cine alguna vegada?" quedaran contestades en una hora i la resposta és que si...gràcies a la constància de Antonio, ànima de que el projecte desapareguera; Paco, el seu germà, i Paquita, la seua germana que sens dubte serà hui recordada. Ella també estarà a la sala present.

I la gent de Cáritas de Gata també està preparada per a que tot resulte un èxit. Són valents i van a per totes, a ajudar als més necessitats. Es fa la sessió a benefici d'aquesta organització benèfica. Més coses vindran a benefici d'altres entitats, societats,...de la mà d'aquesta sala ubicada en un lloc privilegiat, el centre del poble. Ara la societat, la cultura, l'esport, la política del poble de Gata estan d'enhorabona. El cine guanya, la vida del poble guanya. Endavant amb aquest projecte.

 

0 comentarios