Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CEMENTERIS: el segón municipal de Gata ( i V )

ELS NOSTRES CEMENTERIS: el segón municipal de Gata ( i V )

Acaba ací la sèrie de història local dels nostres cementeris, uns extractes que he anat fent aquests dies al voltant de Tots Sants i els fidels difunts.

Pertoca hui parlar de l´últim cementeri municipal. Dir que entre el primer i segon cementeri municipals hi ha un accés interior, amb alguns escalons, per la diferència d’altura del terreny.

Data el segon cementeri, del qual tracte hui, de l´any 1982 i està just pegat a l´altre. Després de 50 anys rodons es va començar a omplir aquest. En 1984 acabà de construir-se 90 nitxols. També es va posar una creu al mig amb un xicotet pou per tindre les restes del cementeri parroquial antic (1886-1932). Els xiprers que hi al mig i les grans pedres, restes del què es diu era el pont romà dels Cauvells, del llit del riu, conformen un paisatge interior del cementeri únic.

Aquest nou solar té 3.300 metres quadrats i per tot al voltant de la paret ja té construides per les quatre parts. Des de novembre de 2010 es van fer els nous nínxols, més moderns, amplis i de quatre altures, Hi ha dos blocs de 90 ninxols. Ja n’hi ha tres columnes ocupades del primer, i curiosament el primer es va ocupar el dia de sant Jaume i li deien al finat Jaume. La làpida té un motiu jacobeu.

A la fotografia del costat, teniu una vista parcial del nou cementeri amb la creu central.

0 comentarios