Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PARLEN ELS USUARIS DEL BLOG...SOBRE LA MEUA REFLEXIÓ AL VOLTANT DELS REIS DE GATA I LA PREMSA:

PARLEN ELS USUARIS DEL BLOG...SOBRE LA MEUA REFLEXIÓ AL VOLTANT DELS REIS DE GATA I LA PREMSA:

Ja vegeu. Ha donat resultat la meua reflexió en veu alta. També s’han alçat veus de dins l’organització i de fora, opinant igual o molt semblant. Cal dir que quasi vint persones fins ara, en un dia que està publicat l'article, han posat "me gusta". Com alguns usuaris del blog no disposen o no utilitzen sovint la xarxa social de facebook, cal fer ressenya dels comentaris que s’han obert arrel de la meua reflexió al voltant dels Reis Mags de Gata i la poca menció que es fa -aquest any, l’anterior i els altres- als mitjans de premsa.

Vos pose, a continuació, els diversos comentaris que fan:

ROSANA FORNÉS, que sabeu és una de les ànimes dels Reis Mags en tota la coordinació, diu:

"A la premsa li agrada més els noms que sonen a gran ciutat i si per nomenar-los es treu alguna cosa, millor".  "Hem enviat correus cada dos dies la setmana abans i el mes anterior. I demà acabaré de preparar un dossier per a enviar-lo també. Cada vegada queda més clar que si s'ha d'anar a tots els llocs, amb lletugues per davant".

ANTONIO MONFORT, altra ànima, aquesta de direcció artística diu: 

"És indignant que quan una cosa és una bona notícia, quan es treballa amb equip, quan hi ha un equip unit per una il·lusiò, quan són gent que sols s’unix per una causa tan bona com és que un dia a l’any fer somniar a xiquets i a majors, quan som capaços de crear màgia per mig del teatre amb una bona posada en escena, amb un muntatge molt fort de personal, suportant tota una gran tasca de vestuari, es mereix com a mínim l’atenció dels mitjans de comunicació.

A més de tot el que he dit, falta sumar tot el gran esforç de l’organització i de la responsabilitat del repartiment de regals per tot el poble, casa per casa. No vull deixar de nomenar que tot aquest projecte és possible a la gran majoria que treballa i que són, en gran part, tota la juventut del poble, que és capàs d’ajuntar-se per fer possible que la nit del dia 5 de gener el poble de Gata s’envolte en un núvol de misteri, capas de fer que molts dels majors es tornen xiquets, emocionant-se pel gran espectacle de teatre, música i llum.

Voldria aprofitar estes paraules, per a dir que la gent del poble tenim que sentir orgull i devem recolsar-ho tots el anys, amb la nostra presència fins que algun dia s’en adonen aquells que tenen el deure de magnificar-ho, des dels mitjans de comunicació, sense que tinga que ser sempre per l’interés econòmic.

Aquells que un dia ens varem comprometre a treballar per a que tots els anys siga una realitat, malgrat no ser notícia, continuarem treballant per al que verdaderament importa, el motiu és meravellós i perquè dins de nosaltres portem eixa màgia que necessitem trasmetre als demés. Per la part que em toca vull agrair des d’ací la gran col·laboració de tots els que treballen per fer possible el Misteri dels Reis de Gata"

FRANCISCO TORRES, restaurador de cuina del poble, diu:

"Es veu que a la premsa li agrada més el rotllo "Cabalgata tipus Moros i Cristians", amb molt d’oropel i boato. Jo vos puc dir que tinc clients que vénen de fora per a veure el misteri i em diuen que com a Gata a cap lloc. Seguirem defentsant-los, ànim a tots els que ho fan possible".

Podeu seguir comentant el tema, aniré afegint-ho ací a l'article. Done les gràcies a totes i tots, que com a gateres i gaters, pensen igual o paregut.

A la imatge, un altre moment del Misteri dels Reis de diumenge a Gata.

0 comentarios