Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA ES PREPARA PER ALS ACTES RELIGIOSOS I LÚDICS: Sant Tríduo Pasqual i "Cabasset i mona"

GATA ES PREPARA PER ALS ACTES RELIGIOSOS I LÚDICS: Sant Tríduo Pasqual i "Cabasset i mona"

Dos vesants tenen a Gata les pròximes festes de Setmana Santa i Pasqua, que els gaters començaran en unes hores. Per una part, el Sant Tríduum Pasqual que comença demà amb el DIJOUS SANT, a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata; per altra, el programa lúdic, fester, de costums i gastronòmic que ha programat l’Ajuntament de Gata amb el nom genèric de "Cabasset i Mona".

Pel que fa al primer, ressenyar que demà dia 13, Dijous Sant, a les 17.30 hores serà la primera missa; a les 19.30 hores, la Santa Missa del Sopar del Senyor; a les 13 hores, la Hora Santa davant el Monument i a la mitjanit, els torns de vela davant el Monument.

DIVENDRES SANT dia 14 destaca a Gata el Via Crucis matinal i la processó del Sant Soterrar. A les 7.30 hores començarà l’acte del Via Crucis amb eixida des de l’església cap a l’ermita. Allí es faran els laudes acabat el Via Crucis. A les 12 hores, Oració amb els xiquets davant el Monument. A les 17 hores, Oficis. Celebració de la Passió i Mort del Senyor. A les 19.30 hores, Processó del Sant Enterro, amb els passos de la parròquia: La Dolorosa, el Natzaré, el Crist del Perdó i el Sant Sepulcre.

DISSABTE SANT, dia 15, a les 22 hores tindrà lloc la Solemne Vigilia Pasqual. DIUMENGE DE PASQUA DE RESURRECCIÓ DEL SENYOR, dia 16 d’abril, a les 9 hores serà l’Encontre amb el Resucitat amb María Santíssima i a continuació Missa. A les 12 hi haurà una solemne Missa i a les 13 hores, Batejos.

CABASSET I MONA

Des de demà dia 13, dijous sant, fins el dimarts de Pasqua, dia 18, s’ha preparat un complet programa lúdic. Aquests dies de Setmana Santa també són d’oci, esplai i vacances per a molts. Dins del programa festiu de "Cabasset i mona", que programa l’ajuntament de Gata, demà dia 13 (Dijous Sant) a les 18.30 hores hi haurà una actuació musical "Donant la Vara". Divendres Sant dia 14 18.30 hi haurà una altra actuació musical. Dissabte dia 15, a les 12 i a les 18 hi haurà demostració d’artesania, amb llata i espart.

Dins del programa "Cabasset i mona", a les veles del riu, al Parc de la Font del Riu, el dilluns 17 d’abril, segon dia de Pasqua, hi haurà dinar popular. A les 12 actuarà el grup musical "Black Glitter". A les 14 hores serà el dinar, que constarà de coca o pizza+beguda+cacaus+olives, tot 3,50 euros. La venda de tickets podeu adquirir-los a la Comissió de Festes de Sant Antoni. A les 16.30 hores, a càrrec de "Ment i Vida" dins del programa "Cabasset i mona" es faran jocs tradicionals per a la infància. Seguint amb aquest ampli programa, dimarts 18 d’abril, a les 17.30 hores es farà una actuació musical infantil: "Marieta Ganduleta". Els dos dies, 17 i 18 d’abril, hi haurà servei de barra a càrrec de la Comissió de Festes de Sant Antoni.

FONTS: Parròquia (actes Setmana Santa) i Ajuntament (activitats "Cabasset i Mona").


0 comentarios