Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS: Fotografia antiga nº 4 (publicat dia 17-4-2010)

ARTICLES DESTACATS: Fotografia antiga nº 4 (publicat dia 17-4-2010)

Ja vaig publicar a aquesta nova sèrie de "Articles destacats" la primera fotografia antiga i hui porte la nº 4 també al blog. Era d'un grup de xiques cosint al carrer Calvo Sotelo (hui carrer Signes). Era l'any 1947. La pose perquè per a mi té un record molt especial i va ser com un xicotet homenatge a ma mare, que ix a la fotografia. Ho vaig dir a la introducció. Ací teniu tot el text i la foto:

"Continuant amb la sèrie de fotografies antigues, hui dissabte pertoca una instantània de grup de dones. Vull fer un xicotet homenatge a ma mare Ana (Anita Canyetes), que apareix a la fotografia, perquè precisament la instantània està presa a la casa on després va ser dels meus pares i la de la meua infantesa i joventud. La fotografia és un

GRUP DE XIQUES COSINT AL CARRER CALVO SOTELO (HUI SIGNES)  (1947)

Pròpia de l´època i preparant-ho tot per a la posterioritat. No em digau que no van estar xules posant. Està presa el 7 de maig de 1947. Estant cosint, brodant, planxant, preparant patrons. La paret del fons és de pedra perquè és el corral de la casa i hi ha dos retrats, un de José Antonio i l´altre de Franco, també estava la cosa preparada segons ens explica Teresa Bernat, a la qual li agraïm i molt els comentaris. Els monyos i els vestits són de les xiques de mitjan segle XX. Plantades vegem a Maria Bernat, Rosa Gil, ma mare Anita Canyetes i Rosario. Sentades estan: Angelita (Al Quartel), Teresa Bernat al centre i Rosa Senent a la dreta. Hi ha que dir que totes les xiques eren fadrines. La casa la va llogar Teresa Bernat perquè en aquella època estava deshabitada i ensenyava a cosir, una vegada s´havia tret el títol de modista a València. Ensenyava a més de les xiques que ixen a la fotografia a gent del poble veí de Jesús Pobre."

FONT: Article publicat al blog el 17-4-2010.

0 comentarios