Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CRÒNIQUES DE L’EQUIP TEAM PORTAL DE LA MARINA: DOS GATERS A LA MAROC CHALLENGE SPRING, edició 2013 ( 5ª part )

CRÒNIQUES DE L’EQUIP TEAM PORTAL DE LA MARINA: DOS GATERS A LA MAROC CHALLENGE SPRING, edició 2013 ( 5ª part )

Pel camí de tornada cap al campament seguim fent la nostra tasca solidària, seguíem lliurant material solidari en zones que realment ho necessitaven

Mentre es feia el repartiment veïes com els xiquets anaven canviant la seu cara, les sonrises apareixien i la nostra satisfacció es feia notar

Nova etapa al Maroc Challenge 2013. Els dos joves gaters segueixen en ruta. És l’etapa reina. Dia 28, penúltim dia.

Dia 28 de Marzo de 2013: Amaneix a Merzouga, el calor sofocant ja de bon matí, les vistes del desert Erg Chebbi impressionants, els gamells pastant pel costat dels nostres vehicles, totes eixes imàgens eren les que ens donaven forces per a seguir. Després de l’habitual breafing i de les advertències de la durea de l’etapa, d’ahí el nom de l’etapa reina “etapa del Dakar” decidim eixir obrint pista, d’eixa manera conseguíem passar per la sorra verge sense tants problemes. Després de 100 kilòmetres d’estar amb el grup de capçalera comença l’autèntica odisea, sorra, sorra i més sorra. Comencen els embussos i com en etapes anteriors decidim buscar una ruta alternativa per zones més pedregoses, per la qual cosa som remolcats per un 4x4 fins a eixa zona.

Una vegada allí comencem la nostra aventura en solitari. Després de 4 hores buscant una eixida en direcció al track i veient la impossibilitat de seguir amb possibilitats d’èxit decidim retrocedir i abandonar l’etapa. Per a un 4x2 era impossible continuar, veíem als 4x4 atascats sense poder eixir, era una locura intentar-ho, eren les 14.00 hores amb més de mitja etapa per davant, per tant decidirem tornar a campament, descansar i prendre decisions sobre l’ultima etapa.

Pel camí de tornada cap al campament seguim fent la nostratasca solidària, seguíem lliurant material solidari en zones que realment ho necessitaven. Una vegada en el campament, abrassats pel sofocant calor, i a la vista de les nostres expectativas d’èxit en l’etapa següent que consistia en donar la volta al desert del Erg Chebbi decidim abandonar el Raid i tornar a casa, per a nosaltres acabar el raid era impossible. A més altre dels punts a tenir en compte era la mecànica del vehicle, ja que si per alguna raó el vehicle es trencava teníem un gran hàndicap per a la tornada.

Descansarem una hora i ens posarem en marxa, desmontarem tot el campament i ens dirigirem a l’escola de Merzouga per a donar part del material que no havíem lliurat pel camí. Vam arribar a l’escola i vam parlar com podíem amb la professora, li explicarem el nostre objectiu, el material que anavem a depositar allí, etc. Ella accedí a parar la seu classe per a que nosaltres repartirem a tots els alumnes el vostre material solidari. Mentre es feia el repartiment veïes com els xiquets anaven canviant la seu cara, les sonrises apareixien i la nostra satisfacció es feia notar. Una vegada repartit tot el material ens ferem una foto de família amb tots ells.

Una vegada acabada la nostra tasca solidària començarem el camí de tornada cap a Melilla fent nit en el mateix riad de Midelt.

A la fotografia, els nostres protagonistes amb els xiquets de l’escola i el material lliurat, a Merzouga.

FONT: Jacobo i Joan Miquel, participants de l’equip Team Portal de la Marina 2013.

0 comentarios