Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ART AL VENT, GATA 2016: GATA ÉS JA UN MUSEU D'ART INTERNACIONAL TÈXTIL (Ahir, inauguració)

ART AL VENT, GATA 2016: GATA ÉS JA UN MUSEU D'ART INTERNACIONAL TÈXTIL (Ahir, inauguració)

(ÀLBUM FOTOGRÀFIC, CRONISTA DE GATA: Divendres 12 agost 2016. GATA DE GORGOS. Inauguració Mostra art tèxtil internacional ART AL VENT XIII edició. Carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església. Fotos: CRONISTA DE GATA). PUNXEU ACÍ.

(ÀLBUM FOTOGRÀFIC, AJUNTAMENT DE GATA: Inauguració Art al Vent 2016, XIII ediciío): PUNXEU ACÍ.

Ahir per la vesprada va quedar inaugurada la XIII mostra d’Art Internacional 2016, Art al Vent, a Gata

Els diaris es fan ja tots ressó de la notícia tan important a nivell cultural

Del 12 d’agost al 4 de setembre es pot gaudir de l’exposició a les balconades dels carrers la Bassa, Duquessa d’Almodòvar i Plaça de l’Església

Les activitats culturals al voltant de la mostra també seran notícia

Com cada edició, dia a dia vos mostraré les obres a la sèrie del blog, començant per hui dissabte 13 i acabant el dia 4 de setembre, que conclou la mostra

Art al Vent ompli ja els carrers de Gata d’art contemporani amb l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país i especialment els carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar, la Plaça de l’Església que conformen el circuit expositiu es podrà visitar fins al 4 de setembre,

Ahir per la vesprada va quedar inaugurada "Art al Vent XIII" en un acte festiu, que va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar, així com  el senador Ferran Martínez (Podem), membres de la corporació municipal, de representants de municipis de la Marina Alta i artistes expositors, participant a nivell musical i artístic la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Ginestar es va mostrar emocionat per la participació d’artistes de 26 països diferents  procedents, per primera vegada, dels 5 continents. L’exposició està formada per 102 obres que han estat seleccionades de les 250 obres pel jurat de convocatòria format per Teresa Llanceta, artista tèxtil; Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; i Joan Schulze, artista, professora i conferenciant internacional a qui també va voler agrair la seua tasca desinteressada.

Va recordar Ginestar que d’Art al Vent formen part els veïns, l’Ajuntament, l’organització, però sobretot, els artistes que participen i els visitants que acudeixen cada any a gaudir de la mostra.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

Per la seua part, la regidora de cultura, Ángels Soler va mostrar la gran satisfacció per què Gata acull, un any més, aquesta gran manifestació cultural que suposa una de les exposicions més internacionals del territori valencià. També ha volgut agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar i tots els que col·laboren per què cada any Art al Vent siga possible.

 A més a més, Soler va destacat la participació de diverses entitats del municipi a Art al Vent Infantil com són el Tapis, la biblioteca, les guarderies i les escoles d’estiu municipals. Aquestes obres s’exposen a l’edifici municipal per a diferenciar-les de la resta.

Va concloure la regidora convidant a tots “a gaudir d’un passeig relaxat pel nostre poble” al temps que visiten les obres exposades i participen en les activitats culturals programades per a les nits del mes d’agost.

ELS DIARIS PUBLIQUEN JA LA NOTÍCIA

Fent un repàs a la premsa de hui, dissabte, trobem que els principals diaris de la comarca publiquen la informació de la inauguració. Informació d’Alacant i Levante-EMV de València titulen: "Gata se convierte en capital del arte textil con «Art al Vent»". L’article és de A.P.F. Ací teniu l’enllaç: PUNXEU.

La actuación del grupo La Llata en la inauguración de Art al Vent junto a las colchas que ondean en los balcones de Gata. :: Tino Calvo

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS titula: "El centro de Gata resplandece con las 102 telas de Art al Vent que ondean en sus balcones"Al subtítol de l’article de Alba Cobos: "La muestra textil nació en 2003 y este año cuenta con obras de artistas de 26 países diferentes procedentes de los cinco continentes". Ací teniu l’enllaç: PUNXEU

Finalment, també el digital MARINA PLAZA publica: "El arte textil ondea con el viento de Gata". Als subtítols: "De los balcones de las calles La Bassa y La Duquessa d’Almodóvar cuelgan los lienzos de la decimotercera edición de Art al Vent, la exposición de arte textil más internacional del estado español" i "Críticas, colores y texturas de todo tipo adornan un pueblo que, lleno de júbilo y esplendor, se muestra a todo el mundo a través del arte contemporáneo proveniente de países de todo el planeta". Ací teniu l'enllaç: PUNXEU.

FONTS: Text, ajuntament Gata. Diaris: Informació i Levante-EMV i Las Provincias, 13-8-2016. Fotos àlbums: Ajuntament i Cronista de Gata. Foto interior danses: Tino Calvo.

0 comentarios