Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PRIMAVERA ENTRA PLUJOSA. 156 litres i segueix plovent. El riu ja porta aigua (21.30 h.)

El primer dia de l’estació s’han recollit ja, a les 20.15 hores, 156 litres

Diumenge 25 a les 2 de la matinada adelantarem l’hora a les 3.

A les 21.30 hores, ja porta aigua el RIU GORGOS.

Hui la notícia és la metereologia en tots els sentits. La primavera ha començat oficialment hui dimarts 20 de març, el dia després de la cremà de les falles i Festa de Sant Joseph, a les 6 hores i 14 minuts de la península, una hora menys de Canàries. L’estació durarà 92 dies i 18 hores, fins el 21 de juny, que començarà l’estiu.

Però no ha sigue l’entrada de la primavera un dia assolejat, al contrari, la pluja s’ha estancant a aquesta zona i  han baixat de diumenge a hui les temperaturas i molt, fins a nevar prop d’ací, a les muntanyes de la Marina Baixa. I aigua molta, ja no tindrem tanta secor a l’estiu. Arriba a bon temps l’aigua tan necessitada a molts llocs d’Espanya. A Gata s’han mesurat des de la mitjanit de dilluns a dimarts fins ara (20.15 hores) un total de 156 litres per metre quadrat, segons m’ha comunicat Vicent Signes "Canya", al qual li agraïsc la informació. I continua plovent, a hores d’ara.

I plovent de llevant com ho ha fet, tirem mà del refranyer valencià que diu: "El Llevant porta l’aigua al davant". Per raons agrícolas ja no podem utilitzar aquest refrany: "Quan pel març trona, l’ametlla és bona". Però aquest refrany ve al pèl per a hui: "Pel març fa un temps molt desagradable,  amb fred, pluja i vent".

Qui ho diria, en el temps que va fer dissabte i diumenge…i reclamaven l’aigua i erà any de secà i tot això...i, cap la possibilitat de que demà ens llevem amb el riu amb aigua i no precisament de l’escorrentia dels carrers. Ara neu, no!. Hi haurà que esperar a altra vegada.

Com a notícia d'última hora, a les 21.30 hores, ha arribat el "cap del riu". Ja baixa l'aigua al pas per Gata.

0 comentarios