Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU…? qui era Antonio Diego Durá. Va comprar la casa abadia de Gata perquè es subhastava en 1877 i res va apurar…

Vaig publicar al programa de festes de Gata (2009) tot el procés que va portar l’adquisició per part del veí de Pedreguer Antonio Diego Durá. L’article es deia: "Juí per desnonament ("deshaucio") de la Casa Abadia, 1879".

Ara cal conèixer una notícia més de l`època. El diari alacantí "El constitucional…" va publicar el dia 4 de juliol de 1885 una informació sobre el mateix assumpte. Parlava d’un expedient de subhasta, presentat a l’Administració Econòmica d’Alacant sobre una casa de Gata –sense dir quina era-, que hi havia estat adjudicada dos anys abans (1877). El veí Diego havia satisfet els tres primers terminis. Diu el diari que "…el Estado anuló la venta no sabemos porqué motivos…". El rector -que aleshores era Francisco Martínez Beneito va fer una reclamació per a conseguir de nou la Casa abadia, davant la subasta que s’havia fet d’ella. I va guanyar el pleit. Però el diari diu: "ordenando la devolución del dinero con más los perjuicios que se habían irrogado al que lo compró…".

Sis anys més tard es publica el diari que diu: "…esta es la bendita hora que nada se ha resuelto..." i remata dient: "…ese expediente que muestra todas las trazas de terminar el día del juicio final cuando el Ángel del Apocalipsis toque la trompeta".

FONT: ’’El Constitucional: diario liberal” - Època tercera. Any XIX. Nº 6.033 del 4 de juliol de 1885  / Article meu del Programa de Festes 2009 /  http://prensadigital.mcu.es.

 

0 comentarios