Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

VISITA DE L'ARQUEBISBE EN CARLOS OSORO A GATA ( I )

VISITA DE L'ARQUEBISBE EN CARLOS OSORO A GATA ( I )

AL MUNTATGE FOTOGRÀFIC, DIVERSOS MOMENTS DE LA VISITA DE L’ARQUEBISBE A GATA. PER A VEURE TOTES LES FOTOS AMPLIADES, PUNJEU A CADA NÚMERO QUE S'EXPLICA BAIX:

1.- Vertical esquerra, primera per dalt: Arribada i salutació a les autoritats. 2.- Vertical esquerra, segona: Membres del Consell de Pastoral i veïns saludant a l'Arquebisbe. 3.- Vertical esquerra, tercera: Passant pel cantó del carrer La Bassa i carrer Xaló. 4.- Vertical esquerra, quarta: La veïna Tonica Signes saludant a En Carlos Osoro. 5.- Vertical dreta, primera: A punt de començar la xerrada. 6.- Entrada del clero pel passillo central. 7.- En el moment de pujar a l'altar. 8.- Disposant-se a saludar a totes les persones, a les portes de l'església.

De la Plaça d’Espanya a la Missa Solemne

L’Arquebisbe de Valéncia, En Carlos Osoro, ha visitat hui el poble de Gata. Arribava a la Plaça d’Espanya al voltant de les 10 del matí i era rebut pel rector titular de la parròquia En Santiago Bohigues; l’arxiprest de la zona, i els rectors fills del poble, N’Alberto Caselles i En Juan José Monfort. També saludava a les autoritats locals, precedides per l’alcaldessa Ana María Soler Oliver, pels Júniors, pel Consell de Pastoral i per la resta de veïns que han volgut sumar-se a l’acte.

Després ha baixat a peu pel carrer La Bassa, que es trobava ornat amb plantes i cobertors. Ha saludat una a una a les persones que es trobava i inclús a les persones més majors impedides a les seues cases.

Després ha arribat a la Plaça de l’Església i ha entrat al temple parroquial. Allí, s’ha dirigit a la capella de la Comunió i ha resat uns moments.

A continuació, el rector En Santiago Bohigues li ha donat la benvinguda i ell ha començat una xerrada d’uns 40 minuts, en la qual les Benaventurances li han servit per traure la Benaventurança que precedix a totes, ser feliç en el Senyor. Després ha posat cinc exigències de tot cristià i parròquia que es deuen de plantejar al llarg del 2011.

A continuació ha començat un Acte eucarístic i ha estat exposat el Santíssim. 

La Misa solemne ha estat molt emotiva. La coral Serrillars ha cantat i l’Arquebisbe Osoro ha començat l’Homilia en valencià, saludant als rectors presens -el titular de la parròquia i els fills de Gata, Alberto Caselles i Vicente Espasa-. Les lectures, les ofrenes i la salutació final dels fidels han fet una eucaristia molt participativa.

(Continua a la segona part...)  

 

 

5 comentarios

pepo -

Agraït igualment per les teues paraules i per la teua tan noble invitació a comentar en aquest blog, que fa gaudir a tot un poble. Mai es pot dir que no. Gràcies de tot cor.

CRONISTA DE GATA -

Hola, Pepo:
Gràcies per totes les consideracions i apreciacions tan respetuosament plantejades.
Primer que res: intente sempre respondre a totes les qüestions plantejades.
Segon: Està clar el que diu, per tant ho tindré en compte per a pròxims events o temes a debatre.
Tercer: donar-te les gràcies per entrar al blog, llegir-lo i opinar.
Quart: Si alguna vegada vols plantejar o parlar a aquest blog tens la porta oberta. Sols tens que dir-me-ho.
Cinquena i acabe: No és necessari parlar de vosté. Pots parlar-me de tu.
Gràcies per tot.

pepo -

Hola de nou senyor cronista. En primer lloc agrair-li el fet d'haver-me desitjat bon any, cosa que recíprocament li transmeto també jo a vostè i faig extensiu a tots els gaters en general, ja que necessitarem molta sang freda per poder passar-lo.

Després, agrair-li igualment el que hagi emprat part del seu temps en contestar a les qüestions que li he plantejat, però mire vostè, com que no n'estic totalment d'acord amb elles m'he sentit amb el deure de puntualitzar certs aspectes.

Crec jo que vostè mateix en les seues pròpies contestacions s'està contradient, es a dir, d'una banda considera que el cronista no deu opinar i per un altre lloc es manifesta a favor de la llei del tabac (¿?). Afirma també que ningú es rebel.la contra la congelació de les pensions...(¿?). No sé realment a que es refereix, ja que s'han escrit i continuen escrivint-se rius de tinta sobre aquesta qüestió i debatut fins la sacietat. Ara bé, una altra cosa es que els iaios surten al carrer a tirar còctels molotov, això encara no s'ha produït, que jo sàpiga i, en aquest sentit tindria vostè raó.

Crec recordar que en alguns dels seus articles, ja passats, es pronunciava sobre l'anterior Plaça Nova i deia concretament que ens l'havien furtat a tots els gaters, amb un considerable menyspreu sobre l'actual. Això no deixa de ser una mera opinió que, no per subjectiva, resulta tan respectable com un altra, però opinió a la cap i a la fi.

I es que, senyor Cronista, vostè sap bé que la crònica, paraula que deriva del llatí i a la volta del grec, a més de tractar-se d'un text en el que es relata per ordre cronològic la història detallada d'un país, d'una localitat, d'una època, d'un home o simplement d'un esdeveniment en general, també es tracta d'un gènere periodístic, classificant-se, segons el contingut sigui d'estil subjectiu, en cròniques "grogues", o en cròniques "blanques", amb un caràcter més objectiu.

Amb tot aquest manifest només vull dir-li que hi han moltes més històries que contar en un poble i que el fet de donar la seua pròpia opinió sobre les mateixes no l'exclou ni mica de poder ser tan cronista com sempre, si be, tinc que reconèixer el gran treball que està duent endavant i transmetre-li les meues més sinceres felicitacions.


CRONISTA DE GATA -

Hola Pepo:
Primer que res desitjar-te bon any.
Segon: dir-te que la missa va ser emotiva per als que van estar no per als altres, lògicament, però no la xerrada com dius. Jo no ho dic en el text.
Tercera: no vaig pendre nota de les cinc exigències i no les recorde fil per randa. Se que totes anaven referides a ser compromesos, ser cristians, amb el què eixa paraula comporta.
Pel que dius del tema de pederastia no va dir res, però si -sense nomenar les dues paraules- va dir que l'home vol ser l'amo de la vida, de tallar-la al principi i al final de la vida. Es referia lògicament a l'abort i l'eutanasia.
-----------
Et responc a la qüestió que també he llegit a l'article de dalt, que també és teua.
Un cronista narra, conta les cròniques, les històries que passen. El tema de l'Església és per què ahir va vindre l'Arquebisbe, màxima autoritat de l'església de València. Fa una setmana eren els Reis i el seu Misteri i després seran les festes de Sant Antoni i després les tradicions (Carnestoltes, Pasqua,...) i després les eleccions municipals.
El Cronista no deu opinar, però és ben cert que tens tota la raó amb això de fumar i procuraré estudiar-ho, per si puc traure alguna cosa en clar, però no és això una "crónica".
NO SÓC FUMADOR, no ho sigut mai. Estic a favor de la llei. No cal moure tant de rebombori. Supose ho fan pel bé de la salut general, encara que hi haja altres coses pel mig, sobre tot no diexar de guanyar diners ells.
Si baixen les pensions ningú es rebela, si procuren bé per a la salut, si. Així som a aquests pobles que ens ha tocat viure, aquest país.

pepo -

Senyor Cronista, tinc dúes questions per a plantejar-li al respecte d'aquest article. Primerament, em podria explicar
quines són les cinc exigències que tot cristià es deu plantejar pel 2011 a les que s'ha referit el senyor arquebisbe?. I la segona, si en algún moment dels 40 minuts que ha durat la "emotiva" xerrada o sermó s'ha fet referència alguna als casos de pederastia que envolten a l'esglèsia i que han martiritzat a tantes families des de molts anys ençà. Moltes gràcies.