Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

VISITA: L'ARQUEBISBE ACCEPTA PROCLAMAR AL SANTÍSSIM CRIST CANÒNICAMENT PATRÓ DE GATA ( i II )

VISITA: L'ARQUEBISBE ACCEPTA PROCLAMAR AL SANTÍSSIM CRIST CANÒNICAMENT PATRÓ DE GATA ( i II )

EL MUNTATGE FOTOGRÀFIC COMPLETA EL DEL ANTERIOR ARTICLE. SI VOLEU VEURE AMPLIADES LES QUATRE FOTOGRAFIES, PUNJEU ALS SEUS NÚMEROS:

1.- Part superior esquerra. Baixant carrer La Bassa avall. 2.- Saludant als fidels a la porta de l'església. 3.- Saludant a un matrimoni al carrer La Bassa. 4.- Saludant al final de l'Eucaristia a la gent.

La visita de l’Arquebisbe de hui diumenge 9 de gener de 2011 es recordarà no sols pels actes oficials que s’han desenvolupat, sinó pel final de l’eucaristia que ha resultat molt emotiu. El rector titular, En Santiago Bohigues, s’ha emocionat i molt al donar les gràcies al prelat valencià i al demanar-li que torne a Gata a proclamar canònicament patró de Gata al Santíssim Crist del Calvari, ja que per l’Església no té eixie nomenament. S’aprofitarà el 2012 quan s’acomplixen 250 anys de la vinguda del Crist del Calvari a Gata i de l’inici de la construcció de la Capella per a fer eixe reconeixement oficial.

La visita de l’Arquebisbe ha acabat abans del que estava previst, ja que tenia que eixir cap a Madrid hui mateix, passant abans per València. Si que ha estat al menjar que s’ha fet al restaurant Avenida després de la missa. A les 16 hores ha acabat la visita, que ens ha deixa’t eixa bona notícia de l’any que ve 2012. 

1 comentario

pepo -

Sr. Cronsita, es ben sabut que vostè domina a la perfecció els temes relacionats amb l'esglèsia, però s'ha plantejat en alguna ocasiò tractar també temes que puguen incitar a la gent a deixar comentaris, com per exemple la nova llei sobre el tabac?. En Gata, sense anar més lluny, estem patint una forta discriminació en este sentit. Mentre no es pot fumar en cap local de restauració del poble,anecdòticament sí es pot fumar en la terrasseta del bar de l'Ajuntament, un lloc que, sense dubte, forma part del recinte on s'enclava l'edifici, que no es carrer, si no una zona d'accés a varies dependencies municipals. Ací hi ha molta tela que tallar, ja que, en cas de dubte al respecte i només per solidaritat amb els locals que estan sufrint l'aplicació de la llei, l'Ajutament es qui deuria donar exemple, aplicar-la i no deixar fumar en eixe lloc. Es sezillament, demencial el que s'està fent a Gata en tots els aspectes.

Va senyor Cronista, no tinga por i anímes a portar a cap aquestos temes que també són cròniques d'aquest poble i no es deuen obviar.