Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS SANTA TERESA DE JESÚS (les monges del Carmelo d'Altea van visitar la parròquia)

HUI ÉS SANTA TERESA DE JESÚS (les monges del Carmelo d'Altea van visitar la parròquia)

Sor Virtudes, del Carmelo d’Altea va parlar d’ella el passat 7 d’octubre

Està celebrant-se el cinqué centenari del naixement de SANTA TERESA DE JESÚS enguany. Hui se celebra la seua onomàstica. Felicitar des del blog a totes les que s’anomenen TERESA o els seus compostos, que a Gata n’hi ha moltes que porten el nom de la santa abulense.

Precisament, la parròquia va comptar amb la presència el passat dia 7, amb Sor Virtudes, de la congregació del Carmelo, que té convent a Altea. La xerrada feta a l’església amb diapositives va ser sobre Santa Teresa de Ávila. Junt a la ponent i altra religiosa, va estar la germana Rosita, filla del poble de Gata.

Cal recordar que la santa castellana TERESA DE JESÚS naixqué a Ávila en 1515 i va morir a Alba de Tormes en 1582. Fou canonitzada l´any 1622). Fou Doctora de l´Església, Religiosa de l´Orde del Carmelo (Carmelites). Li diuen Santa Teresa de Jesús. Reformadora del Carmelo, Mare de les Carmelites Descalces i dels Carmelites Descalços. Patrona dels escriptors catòlics i Doctora de l´Església des de 1970. És la primera dona, que junt a Santa Caterina de Siena rep aquest títol.

Inclús he trobat un refrany del dia, encara que cal esperar-se un poc perquè de l’aigua caiguda estos dies està moll: PER SANTA TERESA, SEMBRA DEPRESSA.

FONTS: www.santopedia.com i www.elrefranyer.com. / Informació i foto: Parròquia de Gata.

0 comentarios