Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUESTA VESPRADA, JORDI GINER PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE "HISTORIETES VALENCIANES..."

AQUESTA VESPRADA, JORDI GINER PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE "HISTORIETES VALENCIANES..."

La biblioteca de Gata continua amb les seues activitats. Aquesta vesprada li toca el torn a la presentació d'altre llibre. A les 20 hores tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Gata de Gorgos la presentació del llibre de Jordi Giner Monfort "Historietes valencianes del S.XIX: els pioners del tebeo".

En una època en què els avanços en reproducció d’imatges començaven a implantar-se en les revistes, apareixen les primeres historietes, allò que anys més tard coneixeríem com a tebeo o còmic. L’objectiu d’aquest llibre és treure a la llum l’obra que aquells primers il·lustradors van publicar en les revistes valencianes de l’últim terç del segle XIX.

Entre aquells artistes trobarem alguns noms il·lustres com ara els de Manuel González Martí, Salustiano Asenjo o Francisco Roig Bataller. Junt a ells apareixen altres autors menys coneguts, alguns anònims difícilment identificables i també autèntiques figures de l’humor d’aquella època com ara Cilla, Escaler o Fradera.
Giner Monfort és Doctor en Sociologia i professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.
FONT: Resum IECMA. // Cartell de la presentació.

0 comentarios