Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SIS DIES DE FESTES PER SANT MIQUEL A GATA: PENDENTS DEL TEMPS I AMB LES MESURES COVID19. Sopars, música, dia del patró...

SIS DIES DE FESTES PER SANT MIQUEL A GATA: PENDENTS DEL TEMPS I AMB LES MESURES COVID19. Sopars, música, dia del patró...

Comencen a Gata hui divendres 24 de setembre les tradicionals i populars festetes en honor a Sant Miquel Arcàngel el patró "cap d’altar". Les festes arriben mirant el cel i pendents del temps, de la nuvolositat, dels ruixats i de la inestabilitat. Esperem que escampe i demà clareje.

Segons informa la regidoria de festes, dins la programació de les festes de Sant Miquel es traslladen a l’aparcament del pavelló les actuacions de les orquestres i els sopars de divendres 24 i dissabte 25 de setembre, ja que el lloc designat en primer lloc no està en condicions per les últimes pluges de la tormenta que ha deixat per ara al voltant de 114 litres.

Tots els actes tenen aforament limitat amb tíquets per als sopars i aplicant-se totes les mesures adequades i distància a causa del COVID19. L’organització corre a càrrec de la Comissió 2020-21, amb el programa que complementa els actes de les festes patronals del Crist, i Comissió 2022, que ja agafa el testig per als pròxims events festers, sobre tot amb l’apartat d’hostaleria com sopars i cervesa a banda.  

Hui divendres hi havia programades tres activitats. Per una part, esport; per altra esbarjo i per altra música. Per les condicions climatológiques i l’estat del pis del trinquet s’ha ajornat la partida de les 18 hores que tenia que jugar-se al trinquet "Xiquet de Gata", partida professional de raspall. L’equip roig estaria format per Moltó i Lorja; l’equip blau ho faria amb Vicent i Néstor. Es farà un altre dia.
A partir de les 19 hores ja estarà la comissió 2022 servint àgaps i sopars. Serà al lloc dalt indicat; a les 21:30 hores actuarà el grup "No comment".

Demà dissabte 25 a les 13 hores hi haurà cervesa a banda actuant "Michelutti i los Defenestrados" i "Oh Mauser". Per la vesprada-nit es farà, per segon dia, sopar. A les 21:30 hores actuarà l’orquestra "La Pato".
Diumenge 26 a les 13 hores tornarà la cervesa a banda. Actuarà "Abierto 24 horas".
Dimarts 28 la cervesa a banda començarà a les 20 hores. Actuarà el grup de la comarca "Ferreteria Rosario". Per la nit, a les 22 hores, celebrant la vespra de la festa, està prevista a la Plaça Nova l’actuació en concert de Juan Susarte&Confia2. A continuació es projectarà el vídeo "Mirant al Cristo més que mai-temps de pandèmia".

FESTA DE SANT MIQUEL, PATRÓ CAP D’ALTAR DE L’ESGLÉSIA DE GATA
Dimecres 29 és Sant Miquel, festa local a Gata. A les 11:30 hores serà la concentració de quintets i quintetes infantils a la Plaça Vella per a assistir a la Missa major de les 12 hores. El COVID19 torna a obligar la suspensió de la processó. A les 21:00 hores serà el castell de focs articials per a tancar el dia festiu.
Encara que ja parlaré estos dies de la història de la parròquia, una xicoteta introducció: cal ressenyar que l’església de Gata porta l’advocació de Sant Miquel Arcàngel des de la seua desmembració de Dénia per a ser Vicaria independent (1573), la seua categoria de "Curato" i ascens de primera, per mitjà del rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII (1574) i la bendició en 1582 com a església parroquial a càrrec del primer rector “párroco” Mossen Antich Ferrer. És el primer que es feia menció en el Llibre de les Visites Pastorals girades a aquesta parròquia.
Per tant de 1574 a 2021 han passat 447 anys de església i parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos.  

FONT: Cartell festes Sant Miquel, comissions 2020-21 i 2022.

0 comentarios