Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA: 1979-2011 ( VII )

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA: 1979-2011 ( VII )

2003:

Va guanyar el PSOE amb sis regidors i fou proclamat alcalde JOSÉ DIEGO MULET

El vot d’UV -sols 1- fou decisiu per a ser la clau de la Corporació Municipal

El dia 14 de juny, igual que a les anteriores eleccions de 1999, es formava la Corporació que duraria de 2003 a juny de 2007. Les eleccions s’havien celebrat el dia 25 de maig.

Van ser ser un total de 3.396 vots emesos (83,79%) de tots els votants. Hi hagué 657 abstencions (16,21%); 38 vots en blanc (1,12%) i 33 vots nul·ls (0,97%). Al PSOE el van votar 1.450 persones (43,12%) i obtingué 6 regidors. Al PP 818 persones (24,32%) i tingué 3 regidors; al Bloc 753 persones (22,39%) també amb 3 regidors, i UV va tindre 304 vots (9,04%) amb 1 regidor. 

La Corporació es va formar per 6 regidors del PSOE: José Diego Mulet -alcalde-, Vicent Font Leyda, Antonio Pedro Salva, Antonio José Signes Costa, Irene Signes Mengual i Miguel Soler Torres; 3 regidors del PP: Gabriel Feliu Pedro, Jesús Ángel Palacios Torres y Carolina Calles Gómez; 3 regidors del Bloc, Vicent Torres Monfort, Ángela Mestre Mulet i Maties Monfort Monfort, i 1 d’UV: Antonio Soler SignesSet regidors (6-PSOE i 1-UV) van formar la coalició del govern municipal front als 6 del PP i Bloc.

A la fotografia de Pons, l’alcalde de 2003 a 2007, JOSÉ DIEGO MULET.

FONT: www.elmundo.es. Arxiu Municipal, Ajuntament Gata.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

GRÀCIES al visitant amb el pseudònim "Des del costat que toca mirar-ho" per les teues aportacions i impressions. Et dic el mateix que als altres. A més de les teues reflexions, podries emetre el teu pronòstic en número dels resultats de regidors per al 22 de maig i serviria per al sondeig. GRÀCIES.

Des del costat que toca mirar-ho -

CONTESTACIÓ AL COMENTARI QUE FA EL PSEUDÒNIM "des del costat" el dia 24-4-2011 en el post dedicat a les eleccions municipals.

Si n'hi ha poca gent al poble amb un compromís seriós per la política pot ser siga perquè tant a nivell estatal, comunitats autònomes o municipis, els que s'han dit polítics i volgut dedicar a la política, l'únic que ens han demostrat saber es portar-nos al precipici en el que la majoria de ciutadans ens trobem: la misèria.

Si creus que els ciutadans del poble només es situen en la línia de la crítica fàcil, ara a Ana Mari, abans a Pepe Diego, anteriorment a Gabriel, Vicent o altres, pot ser siga perquè com en totes les coses d'aquesta vida mai plou a gust de tots i que quan es tracta d'administrar els diners d'un poble que cada dia està més sumit en la misèria de la que et parle, diners que tenen que llevar-se del seu pa diari les families per a contribuir a la consecució d'un
"no res", d'un castell de paraules i promeses que s'esdevenen en una bassa de fang quan tenen la oportunitat d'assaborir el poder, es quan més ens toca la moral als ciutadans, simplement pel fet de que els diners són nostres i els trobem malgastats o mal administrats. I amb tot el pes de la raó pensem que tenim el dret de mostrar la nostra disconformitat i protesta, a la que tu anomenes critica.

Dius creure que han perdut un munt d'hores que li han llevat a les seues families per dedicar-les al poble, que ho hauran fet millor o pitjor, que al menys ho han intentat, que sols han guanyat disgusts i perdre alguna que altra amistat i no sé quants coses més. No crec que a ningú li hagin posat una pistola al cap per obligar-lo a presentar-se a les eleccions i, mira per on, sempre hi ha gent disposada a fer-ho. Ha sigut una elecció pròpia i triada per cadascun d'ells, en la que sempre es corre el risc de cagar-la, es a dir, de no saber fer les coses bé. I el que volem els ciutadans, JA AL SEGLE 21, no es que encara es passen la vida intentant fer les coses be, si no que EN FACEN AL MENYS ALGUNA I QUE LA FACEN BE.
Que jo sàpiga, el sous que tenen atribuïts no crec que "intenten" emportar-se'l cada mes a casa, si no que se'l emporten, en diners comptants i sonants i no en estat virtual.

Pel que respecta a no creure que puguen enriquir-se o beneficiar-se del seu càrrec, només puc contestar-te amb una pregunta: saps el que són els mitjans de comunicació i les bruticies que a sovint trauen a la llum sobre la classe política?. No caldrà que te les enumere, supose que eres intel·ligent i sabràs del que et parle. Doncs, així, quasi tot.

Per acabar vull dir-te que totes les opinions són completament respectables, però particularment pense que la teua no ha sonat ni mica convincent en els temps que ens està tocan travessar.

I, per favor, MIRA-HO DES DEL COSTAT QUE TOCA MIRAR-HO I HO VORAS MOLT MILLOR.