Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -373, la d'ahir divendres-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -373, la d'ahir divendres-

Ahir Divendres Sant no va ser possible publicar-la i per això li toca hui dissabte. La foto 373 és una altra foto amb història de les famílies del poble. També era d’Elodia Pedro Ferrer i la va aportar Paco Moncho per a un programa de festes. Deia tota la lectura, que no té desperdici per ubicar a les persones que a la fotografia apareixen que es va fer al voltant de 1924 i era quasi tota la família dels Massianets.

Es pot veure que les edats eren distintes. Hi havia fins a varies generacions. D’esquerra a dreta plantats hi estaven: les germanes María i Remedios Monfort Leyda -les dos xiques-, Rosa Monfort Pedro (1) -la dona més major-, el "Tio Massianet" -amb bigot i capell- de cognoms Monfort Pedro (2) i Josefa Monfort Leyda (3).

El xiquet era Ernesto Monfort Leyda "el dentista" (4). Sentats estan els avis: Massià Monfort Salvà -d’ahí el malnom de "Massianets" (5) i María Leyda Pedro, amb paraigües (6).

(1): Sogra del metge i alcalde Julián Monfort Calatayud. (2) Pare d’Adolfo, Alfredo i Vicenta Monfort Mulet. (3) dona del Mestre Borrell, José Mulet Borrell. (4) Pare de Maties, Jaume i María Jesús Monfort Monfort. (5) abans de casar-se amb María Leyda es va casar amb Vicenta Pedro i va tindre els dos fills que estan darrere d’ell Rosa i el "Tio Massianet". (6) Massià i María eren els pares d’Ernesto, María, Remediis i Josefa que apareixen a la foto i Julián Monfort Leyda, que estava a l’estranger en eixos moments.

Tota aquesta lectura donà el comentari i l’explicació de la foto. 

  

0 comentarios