Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELECCIONS 2011

DADES DEFINITIVES AL SENAT: Així vam votar els gaters ( i II )

DADES DEFINITIVES AL SENAT: Així vam votar els gaters ( i II )

(Per a fer la composició més gran, punxeu ací)

Com sabeu els papers sèpia donaven la possibilitat de votar a llista oberta, és a dir no sols d’un partit, sinó també de varis partits. La província d’Alacant no va alcançar el segón candidat al Senat pel PSOE, ja que es va quedar amb sols una, en aquest cas Encarna Llinares i el segón, Juan Pascual Azorín Soriano, que tenia com a primer suplent al gater Vicent Font Leyda no ha pogut accedir a la Càmera de senadors.

Dalt teniu els resultats de les votacions dels gaters al Senat i la llista de vots a cadascú dels candidats.

AIXÍ HEM VOTAT ELS GATERS AL CONGRÉS: dades definitives ( I )

AIXÍ HEM VOTAT ELS GATERS AL CONGRÉS: dades definitives ( I )

(La composició fotogràfica la podeu ampliar punxant ací)

A Gata el PP amplia la distància amb el PSOE amb respecte a 2008, pel que fa a les eleccions generals

Baixa 5 punts la participació en votacions, però es manté alta

Dalt teniu totes les dades detallades per a que vegeu com va votar ahir el poble de Gata de Gorgos. Ho podeu seguir a l’esquerra de la composició. A la dreta, teniu les dades de les eleccions generals de 2008, per a fer una comparació.

GATA HA VOTAT EL 79,64 % DE L'ELECTORAT

GATA HA VOTAT EL 79,64 % DE L'ELECTORAT

(Podeu fer el requadre més gran, punxant ací)

CONGRÉS: A Gata el PP ha doblat en vots al PSOE. La tercera força política més votada, Compromís-Q

Ja es coneixen les dades totals de Gata, escrutat el 100 %, a les candidatures del Congrés. S’ha votat un 5,30 % menys que el 2008

Les dades estan actualitzades a les 21.45 hores del 20-11-2011. Les definitives, que pot variar el nombre de vots i els resultats del Senat els posaré definitivament demà.

Al quadre que us he preparat està tot detallat. La font és del Ministeri de l’Interior.

Cal destacar la baixada lleugera de participants a l’hora de votar, l’alta abstenció (811 votants) i la major diferència que el 2008 de separació de votants entre PP i PSOE. En 2008 van votar al PP 1.787 votants i al PSOE 1.160: 627 vots de diferència. Hui han votat al PP 1.744 votants i al PSOE 737: 1.007 vots de diferència.

A nivell estatal, el panorama es pot dir és idèntic.

Pel que respecta al Senat, a les 22.05 sols s’havia escrutat el 44,23 % dels vots, al municipi de Gata de Gorgos

FONT del quadre: Ministeri de l’Interior.

EL VOT GATER A LES 18 HORES: 67,12 % ( 70,28% - 2008 )

EL VOT GATER A LES 18 HORES: 67,12 % ( 70,28% - 2008 )

Ja es coneixen les xifres de votació a les 18.15 hores. El segon avanç d’escrutini de vot l’ha fet el Ministeri de l’Interior. A Gata, dels 3.993 votants que té el cens electoral per aquests comicis generals, ja hem votat el 67,12 per cent, xifra inferior en tres punts a les de 2008. Aquella vegada a hores d’ara, havien votat el 70,28 per cent.

Quan es tanquen els col·legis, a les 20 hores, ja us aniré donant més informació.

FONT: Ministeri de l’Interior.

A la fotografia, una mesa electoral al pavelló vell del Grup Escolar "Santíssim Crist" de Gata

HUI DIA 20N, ESTEM CRIDATS A VOTAR 3.993 GATERS

HUI DIA 20N, ESTEM CRIDATS A VOTAR 3.993 GATERS

(Per a fer la foto en gran, punxeu ací)

A les 14.18 hores la participació en un primer avanç era del 43,20 % al nostre poble, lleugerament inferior al 2008

El blog del CRONISTA DE GATA els informarà puntualment de les votacions generals 2011 que s’estan produïnt hui dia 20 de novembre a tota Espanya i també al nostre poble, Gata de Gorgos.

Segons fonts del Ministeri de l’Interior, de un total de 3.993 electors que estem citats a les urnes ubicades als dos pavellons del Centre escolar "Santíssim Crist" de Gata, a les 14.18 hores (Primer avanç) havien votat el 43,20 per cent. Si comparem en les anteriors eleccions de 2008, aquell primer avanç van ser el 44,17 per cent, quasi un punt per dalt que hui.

Una vegada es produïsca el segón avanç, els informaré de seguida.

Les vuit taules electorals de Gata s’han constituït normalment. Quatre estan al pavelló vell i quatre al nou. Malgrat això a EL PAÍS digital avançava a les 10.30 hores que el subdelegat del Govern a Alacant, José Pérez Grau, destacava la normalitat en la constitució de les 2.521 meses electorals. Deia que els únics incidents s’havien produït a GATA, El Verger i Dénia on han apareguts cartells de "No votes" i "PP-PSOE igual a barracones". Signava la crònica d’urgència Ezequiel Moltó.

FONT: Ministeri de l'Interior.

A la composició fotogràfica podeu veure als gaters anant a votar aquest matí a la segona hora d’obrir-se els col·legis electorals.

ÉS TEMPS DE CAMPANYA ELECTORAL: Eleccions generals del 20N

Com heu vist a la Plaça Nova, ja estan preparats els panells per a posar els cartells de la campanya electoral. Divendres nit va començar. Els polítics que són candidats al Congrés i al Senat per la nostra circumscripció, Alacant, van apareguent a les fotografies. El carrer Costera del Grup Escolar, ruta per anar a votar el dia 20, diumenge que ve l’altre, està posat de pancartes que posen: "Rubalcaba, si". Com sabeu aquestes són del PSOE. El PP als cartells té el dfons blau i el PSOE roig. Sembla una partida de trinquet: blaus i rojos. Qui guanyarà les eleccions?. A qui votaran més els votants gaters?.

Per de prompte, l’únic acte electoral que està anunciat -ho posa als cartells de la Plaça Nova- és dimecres dia 9 al saló d’acte del Centre Social. El farà Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i té una explicació: a les llistes del Congrés dels Diputats amb el nº 9 està el gater Antoni Mulet i Grimalt, que intervendrà a l’acte també.

(Continuarà...)

COMENÇA EL PROCÉS ELECTORAL QUE ANIRÀ FINS MÉS ENLLÀ DEL 20 DE NOVEMBRE

Hui publica el BOP les taules electorals gateres

Com ja sabeu l’altre dia es va disoldre el Parlament, amb la qual cosa es va iniciar tot el procés electoral per a les eleccions generals del 20 de novembre.

Pel que fa a Gata, com a la resta de municipis espanyols, ja estan exposades al públic des de hui mateix, 3 d’octubre, les llistes del cens electoral. Si qualsevol veí observa alguna anomalia, tindrà que demanar que es subsane, d’ací al dia 10 que es tanca el termini d’exposició.

Hui, dia 3, es publica al BOP d’Alacant la ubicació, nom, seccion i taules del cens electoral. Ja sabeu tots que Gata en té vuit i que estan ubicades quatre a l’escola més vella del "Santíssim Crist" i quatre més a l’escola més nova.

DISSABTE 11...NOVA CORPORACIÓ. S'encetarà la legislatura 2011-2015.

Ja tan sols resten sis dies. El Bloc "no pacta". La llista més votada és el PP. Quins regidors formaran l’equip de govern?.

Estem a sis dies. Dissabte migdia, encara no conec l’hora, serà el ple extraordinari d’onvestidura, en el qual es proclamarà l’alcalde o alcaldessa i en el qual es sabrà quins seran els regidors que formen part de l’equip de govern. Dos coses estan clares: 1ª.- La llista més votada amb sis regidors és el PP, per tant la majoria simple és del grup amb sis regidors. 2ª.- El Bloc "no pacta". Això ho ha manifestat en un comunicat que es publica hui al CANFALI MARINA ALTA (dissabte, 4-6-2011), en el qual el titular és "El Bloc de Gata descarta pactar i deixa l’Alcaldia en mans del PP". Podeu ampliar aquesta notícia en l’edició de paper del diari comarcal o a la seua edició digital http://www.canfalimarinaalta.es.

De moment, així estan les coses...

  

 

EL BLOC DE GATA DÓNA LES GRÀCIES ALS SEUS VOTANTS

Ja estem a una setmana del ple d’investidura dels nous regidors

La coalició BLOC-VERDS de Gata ha remés una carta als veïns, en la qual agraïx als seus votants la confiança depositada en ells.

Aquesta és la carta i diu textualment:

"Volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han confiat en nosaltres i ens han donat el seu suport en les passades eleccions.

El poble li ha donat la confiança al PP, encara que també ha decidit que estiguem en la composició de l’ajuntament, i amb els tres regidors que ens heu donat anem a fer un treball constructiu per doder dur endavant les propostes que siguen més beneficioses per a tots i totes.

Gràcies."

Aprofite la notícia per recordar que el dia 11, quasi segur que serà a les 12 o a les 13 hores com les altres vegades, es farà el ple d’investidura. La taula d’edat l’exercirà el/la regidor/a més major i el/la regidor/a més jove. Ja us contaré més coses d’aquest plenari extraordinari, el primer de la nova legislatura 2011-2015.

 

ELECCIONS 2011: També el Canfali parla dels resultats a Gata. Fa tres dies que hem votat.

Fa tres dies que hem votat i en resten 17 per al dia important de constitució del nou Ajuntament. Mentrestant, hui el diari CANFALI MARINA ALTA, en la seua versió digital- també parla de Gata i les votacions.

El titular de la notícia datada hui dia 25 diu: COMARCA: ELS POPULARS DE GATA RENOVEN TRIOMF PERÒ NO ESTÀ GARANTIDA LA SEUA CONTINUÏTAT AL GOVERN. Si voleu ampliar aquesta notícia la podeu trobar a l’adreça del diari: http://www.canfalimarinaalta.es.

FONT: Diari CANFALI MARINA ALTA digital. 

ELECCIONS 2011: Què diuen els diaris dels resultats de Gata?. Fa dos dies que hem votat.

Ja ha començat el compte enrerre per buscar possibles pactes, siga totals o puntuals, per tal de formar govern local, després d’haver votat a les municipals fa dos dies. D’ahir dilluns al dia 11 de juny hi ha de temps per a que els tres grans partits de Gata: PP, PSOE i Bloc es busquen entre ells o cadascú vaja a la d’ell.

Mentre, hui publicaven els diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS els resultats per a Gata. Els reporters o periodistes ja s’aventuraven a dir alguna cosa que altra.

Sabeu quins són els titulars i els comentaris que hui es publiquen?:

- LEVANTE-EMV. Pàgina 32. La Marina Alta. Claves y Valoraciones. Elecciones Autonómicas y municipales: RESQUICIOS EN EL DOMINIO APABULLANTE DEL PP..."Pero pierden las alcaldías de l’Atzúbia y Benitatxell y podrían quedarse sin las de Pedreguer, Gata...". (Autor: Alfons Padilla, Dénia).

"...Pero las elecciones también dejan mucha incertidumbre en otros municipios. Peligran las alcaldías de Andrés Ferrer en Pedreguer, Ana María Soler en Gata de Gorgos...Los pactos podrían permitir a los socialistas recuperar Gata y Pedreguer...".

- LAS PROVINCIAS. Pàgina 35. 22-M La Marina: LOS PACTOS DE PARTIDOS DE IZQUIERDAS DEJARÍAN AL PP SIN GATA Y PEDREGUER. (Autor: R.G. Gata). "Los populares logran seis concejales en cada municipio, pero serían insuficientes en el caso de producirse una alianza en contra".

Diu l’article: "El Partido Popular recogió en Gata y Pedreguer más votos que ninguna otra formación. En ambos municipios repite con seis concejales, a uno de la mayoría absoluta. Pese a haber ganado, la izquierda podría arrebatarle la posibilidad de gobernar. En Gata, la actual alcaldesa, Ana María Soler (al diari ix una fotografia de "La popular Ana María Soler") debería dejar ese puesto si el PSPV y Bloc sellasen un pacto pues entre los dos partidos suman siete ediles...". 

FONT: Diaris de hui dimarts 24-5, Levante-EMV i Las Provincias.

 

ELECCIONS 2011: Resultats de Gata a les Corts Valencianes. Els gaters estem de resaca electoral ( i IV )

ELECCIONS 2011: Resultats de Gata a les Corts Valencianes. Els gaters estem de resaca electoral ( i IV )

Us he fet el muntatge dels resultats de les votacions dels gaters a les Corts Valencianes. Guanyà també el Partit Popular just amb el doble de vots que el PSOE. Dalt teniu tots els detalls globals.

ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

Us pose un quadre amb totes les taules electorals (les 8), el total de votants que corresponien a cada taula i els vàlids i el seu percemtatge de vot, així com els vots de cada taula a cada una de les quatre formacions que concorrien a les urnes locals.

 

ELECCIONS 2011: Nom i cognom dels qui seran els regidors 2011-2015 de Gata. Els gaters estem de resaca electoral ( II )

Sabeu que la Corporació gatera la formaran 13 regidors: 6 del Partit Popular; 4 del Partit Socialista, i 3 del Bloc.

Però recordeu quins són els noms de les persones que formaran el Consistori gater en el període 2011-2015?:

- PP, 6: 1.- Ana María Soler Oliver (l’actual alcaldessa en funcions), 2.- María Teresa Signes Caselles (actualment regidora en funcions), 3.- José Guillermo Cholbi Sart (nou en la política gatera), 4.- María Rosa Simó Pedrós (muller del regidor actual en funcions, Antonio Pons García); 5.- Juan Bernardo Pedrós Taléns (jove nou en la política gatera) i 6.- Salvadora Caselles Pedro (per tots coneguda com Dora, també nova a la política local).

- PSOE, 4: 1.- Vicent Font Leyda (ex-alcalde en anteriors legislatures i també regidor; també va ser diputat provincial), 2.- Vicente Gabriel Pineda Costa (nou en la política local), 3.- Francisca María Andrada Mulet (coneguda per Paca Mari, també nova en política local) i 4.- Angela Jade Dickinson (resident estrangera, de Gata Residencial, també nova).

- BLOC, 3: 1.- Maties Monfort Monfort (actual regidor en funcions, portaveu del Bloc); 2.- Magdalena Eugenia Mengual Morata (coneguda per tots per Magda, també regidora actual en funcions del Bloc) i Joan Vicent Vallés Roselló (jove també nou en la política local.

 

ELECCIONS 2011: Qui acertà el sondeig del blog?. Els gaters estem de resaca electoral ( I ).

La pròxima Corporació municipal -recorden que ara està la Corporació 2007-2011 encara en funcions fins el dia 10 de juny i que l’11 de juny serà el plenari d’investidura i presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa, en el cas de Gata, i tots els regidors-,la pròxima deia ja saben per l’avanç d’anit que estarà formada per:

- 6 regidors del PP (majoria simple).

- 4 regidors del PSOE (puja un respecte a 2007)

- 3 regidors del Bloc (es manté amb els mateixos regidors).

Però sabeu també que al blog del CRONISTA DE GATA es va fer un sondeig i que hi va haver 58 votacions. El global donava 5 (PP), 4 (PSOE), 3 (Bloc) i 1 (CV). No ha estat descabellada la votació, en conjunt. Sols el de CV se n’ha anat cap al PP. Però les xifres reials (6,4,3) qui les va acertar:

Sols va acertar de ple el votant número 6, que va pronosticar els resultats: 6,4,3,0.

ELECCIONS 2011: EL PP GUANYA PER MAJORIA RELATIVA A GATA ( II )

Alta participació a Gata: 77,22 %. Majoria relativa per al PP: 6 regidors. CVa, el gran derrotat: cap regidor.

Com deia a l’entrada anterior, coneixem més de les eleccions de Gata.

Les dades són provisionals de les 21.54 hores de hui i escrutat el 100 %.

Total de votans: 3.299, sobre un cens de 4.272 electors. Participació alta: 77,22 %. Abstencions moltes: 973 (22,78 %). Vots nul·ls: 70 (2,12%). Vots en blanc: 89 (2,76%).

Les candidatures de Gata han obtés els següents resultats:

PP - 1.388 vots (42,99 %) - 6 regidors.

PSOE - 828 (25,64 %) - 4 regidors.

BLOC - 720 (22,30 % ) - 3 regidors.

CVa - 204 (6,32 %) - Cap regidor.

FONT: Ministeri de l’Interior, Subsecretaria Direcció General de Política Interior-2011. http://resultados2011.mir.es.

ELECCIONS 2011: ELS GATERS JA HEM VOTAT ( I )

ELECCIONS 2011: ELS GATERS JA HEM VOTAT ( I )

El PP guanya les eleccions amb 6 regidors i no alcança la majoria absoluta. COnserva els mateixos que tenia.

El PSOE puja un regidor, que perd CV, que no té representació. Les dos formacions es queden a tan sols tres vots una de l’altra, per la llei de D'Hont, no per quantitats totals.

El Bloc manté els tres regidors.

L’Ajuntament el formaran: 6-PP; 4-PSOE i 3-Bloc.

SEMPRE PROVISIONALMENT, una vegada tancats els col·legis electorals i escrutades les vuit meses de Gata, dalt teniu els regidors que ixen de les votacions i que formaran la CORPORACIÓ MUNICIPAL 2011-2015.

Al llarg de la nit o demà us posaré detalladament tots els vots, així com els noms de tots els nous regidors que formaran Ajuntament l’11 de juny.

 

ELECCIONS 2011: 22-M, vesprada, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( III )

Els gaters superen el 46 % de participació a les 14,33 hores

Ja supera també a les 18,18 % i la participació és del 61,05 % (60,99-2007).

Puc donar-los les dades de participació dels gaters a les votacions municipals i autonòmiques en els dos avanços que ha fet la GV en xifres.

En un primer avanç, a les 14.33 hores, el percemtatge era del 46,56 %, una xifra lleugerament superior a 2007, com està passant a la resta del Estat espanyol, en general. A Gata, al primer avanç de 2007 la participació hi va estar al 43,93 %, un 2,63 % menys que ara.

En un segon avanç, a les 18,18 hores, el percemtatge també superava lleugerament a 2007. Era del 61,05 %. En 2007 hi havia estat al 60,99 %.

(Seguiré informant-los al blog del CRONISTA DE GATA)

FONT: www.resultats2011.gva.es.

ELECCIONS 2011: 22-M, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( II )

ELECCIONS 2011: 22-M, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( II )

Quan portem just la meitat de la jornada electoral us pose al quadre de dalt el total de votants que té cada mesa electoral de Gata. En total som 4.257 electors a les municipals i 3.969 a les Corts Valencianes, donat que hi ha 288 votants estrangers residents europeus. 

 És el cens reial dels electors que tenen que votar a les vuit taules. Quina és la participació fins ara. Hem preguntat a una taula, la 1-1 B, i de 9 a 12.30 hores estava al voltant del 25 per cent, aproximadament.

Des de les 20 hores que es tanquen els col·legis electorals estaré esperant els resultats, importants per a tot el poble de Gata, igual que serà important el resultat dels comicis comunitaris, a les Corts Valencianes.

 * Per un error els residents estrangers de la taula 1-3 són 15 i per tant el cens electoral total és de 4272.

 

 

 

ELECCIONS 2011: ELS GATERS ESTEM VOTANT ( I )

ELECCIONS 2011: ELS GATERS ESTEM VOTANT ( I )

Des de les 9 del matí, tots els gaters i residents estrangers que viuen a Gata estan depositant el seu vot a les vuit meses electorals, ubicades al col·legi públic "Santíssim Crist" de Gata.

Molta afluència de gent a l’eixida de missa, al voltant de les 10 del matí, i després un goteig de gent. El pati del col·legi és un aparcament bo i tots arriben acompanyant als pares, avis, fills, gent gatera que va a votar...I mentre els vuit presidents, els setze vocals i els apoderats i interventors dels quatre partits que concorren, així com la Policia Local i la Guàrdia Civil, controlen tota la votació que està desenvolupant-se molt bé, en un dia calorós de maig...un diumenge en el qual apreta de valent.

A destacar, les meses electorals del diseminat, on voten els residents estrangers de les urbanitzacions, sobre tot Gata Residencial. Els presidents de taula parlen amb ells en anglés i el vot resulta més aclaridor sempre...

Al muntatge fotogràfic teniu quatre moments d’algunes meses electorals i els votants a les 10 del matí.