Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que en 1907 una banda s’anomenava "La Primitiva de Gata" ( i III )

Acabe el resum del relat que el senyor " X " contava en un article al diari "La Correspondencia..." i que era publicat el dia 2 d’abril de 1907. A l’última part descobrim de quina banda parlava. La "música" com li diu ell era "La Primitiva de Gata" i pel que sembla era una segona banda, no precisament la municipal, perquè diu: "no tiene ninguna subvención, ni está patrocinada por nadie, sino ellos de por sí sufragan todos los gastos..." Ells mateixa es van pagar els instruments i els trages que van estrenar "para tomar parte en los festejos del vecino pueblo de Teulada". ¡Quina casualitat o no...encara hui cent-cinc anys després seguix la banda gatera anant a les festes teuladines.

Ara es quan parla de qui és el director i com deien dijous a aquesta mateixa secció era Manuel Navarro Valero, que havia entrat a setembre de 1906. Acaba alabant-los més si cap: "Hoy, estoy segurísimo, que entre las músicas de los pueblos de esta categoría, la música "Primitiva de Gata" figurará a la cabeza..." i remata dient: "...y el pueblo que la posee obtendrá, solo por ella, nombre y fama de culto y ilustrado". La signatura final és " X " tal vegada per a què no es coneguera l’autor.  

FONT: diari ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa"-Any XXIV, Nº 7.925 del 2 d’abril de 1907.

0 comentarios