Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

8ª FIRA GATA AL CARRER: EL DIA DESPRÉS (Balanç del cronista)

8ª FIRA GATA AL CARRER: EL DIA DESPRÉS (Balanç del cronista)

CRÒNICA DES DE LA FIRA

Dissabte i diumenge, dies 8 i 9, amb un temps esplèndid, es va celebrar la 8ª edició de la Fira Gata al Carrer. Demà dia 11 serà temps per a publicar el balanç. És una tasca dels comerciants prou lògica. Però, jo he fet des del dia de la presentació de la fira fins a hui una reflexió i ara ho exprese en veu alta. I ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ...?.

Han informat els diaris, ja sia amb paper o digital de l’event comercial-turístic-social de Gata?. Puix crec que dos dies després de la presentació i au...

Eixirà demà dimarts?. Sí, però no ha eixit abans informant, anunciant a la comarca o a la resta dels pobles de les comarques veïnes que a Gata es feia una fira que era un gran aparador ("escaparate") dels comerciants gaters.

Com ho conec i se com funciona, ho puc dir: si no "pegues la pallissa" si no insisteixes, no hi ha res a fer. Els diaris s’han fet molt poc resó de la fira, torne a dir "d’anunciar-la i viure-la". Exceptuaria el Canfali Marina Alta i poc més. I vosaltres/vostés diran: tu perquè no ho has fet, cronista?. Simplement, perquè ja no sóc col·laborador de LAS PROVINCIAS com molts sabeu. Sols el meu blog i el blog de la fira, al qual podeu entrar a aquesta adreça: www.firagataalcarrer.com si que hem anunciat l’event.

Tornant a la fira...ja dic: demà o dimecres si que faran un resum, diran els diaris el balanç, però no han anunciat. De dijous a dissabte era la clau i no es va fer...

Acabe dient...caldrà tindre-ho en compte per a una pròxima edició, només per a què el poble de Gata ixca al diari com ix Dénia o Xàbia quan fan fires. Traslladant-lo en el temps, ens passa quasi paregut amb els REIS MAGS...però d’això ja en parlarem en una altra ocasió.

 

5 comentarios

No tirem tanta flor, si us plau -

El que es pot apreciar any rere any i sense ser molt deixondit, es que la fira "Gata al carrer" està caient en picat. En són molts els comerços que van desistint d'exposar els seus productes i, fins i tot, s'han donat de baixa de l'associació. Resulta molt treballós portar a terme el muntatge de les paradetes per cobrir, generalment, un balanç de pèrdues. Es clar que sempre hi han empreses que es posen les botes, com ara carnisseries, panaderies, etc., etc.. però a la majoria no els compensen les despeses de pertanyer a l'associació, pagar les respectives quotes i taxes per poder fer el respectiu muntatge. Tot això encara s'agreuja molt més quan vegem que hi han comerciants molt llests que s'han esborrat de l'associació i sense pagar res en absolut i aprofitant la proximitat del seu comerç a l'emplaçament de la fira treuen tots els seus productes al carrer com el que més. Açò deuria d'estar controlat per l'ajuntament, prohibint aquest tipus d'actuacions. Per un altra banda tenim el cas de les associacions benèfiques. Segons tinc entès, no paguen ni un duro per exposar en la fira. Tots sabem les despeses que impliquen aquestes coses i no em sembla massa be que entre tots el comerços tinguen que pagar els seus costos, ni tan sols que els tinga que pagar l'ajuntament que, a la cap i a la fi, sóm tots. Crec que seria assenyat que els familiars dels seus membres es feren càrrec i no els costaria tan car als comerciants.

Ara be, ací, com en totes les coses d'este mon, sempre hi ha gent que guanya...i molt.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a "Gater" per ressenyar-nos el moment a Canal 9 i gràcies a l'organització de la fira per la completa relació de la publicitat que ha eixit publicada o emesa, però jo em referia a ARTICLES escrits de cròniques de premsa escrits o en digital als diaris regionals, concretament LEVANTE, INFORMACIÓN i LAS PROVINCIAS, i més concretament els dies previs a la fira (6 i 7) i els mateixos dies de la fira, 8 i 9, així com hui dimarts per si dilluns era pels esports. De tota manera, gràcies per l'explicació. Ja em quede més tranquil.

La organització -

Com des de la primera edició de la Fira Gata al Carrer, s'està preparant el Dossier o Recull de premsa en què apareixeran reflexades totes les publicacions relacionades amb la fira. Encara que a hores d'ara estem arreplegant alguns retalls, perquè alguns mitjans encara no han eixit (Canfali) o estan a punt d'eixir..., podem avançar-vos algunes cosetes. Per exemple que la falca per anunciar la fira ha estat eixint a Ràdio Marina Alta, Cope Dénia, Ser Radio Litoral, Activa FM i Radio Altea durant 15 dies mínim. I a Cope, Radio Marina Alta, Ser Radio Litoral i Activa FM, durant l'última setmana abans de la fira s'ha fet un sorteig de regals diari (així que s'ha publicitat l'esdeveniment reforçant les falques). Pel que fa a la premsa (el recull el penjarem en el blog i la web de la fira perquè el consulteu): Las Provincias dies 30 de setembre i 6 d'octubre; Canfali Marina Alta els dies 1 i 8 d'octubre; diari Información el dia 30 de setembre; Xàbia al Dia, el 29 de setembre; Guía Marina Alta números 765 i 766; Costa Blanca Nachrichten 30 de setembre i 7 d'octubre; Costa Blanca News; The Post; Costa Blanca Zeitung, Semanal Jávea, revista d'ací... Tots ells en edició de paper i digital. Amb publicitat, publireportatges, notícies i reportatges a rel de la gestió que es fa des de l'organització convidant-los a la presentació, inauguració, etc., i dels enviaments constant de notes de premsa i imatges i tot el que necessiten. El que s'ha de tindre en compte és la desaparició d'alguns mitjans (com PortalMás) i que no tots ténen ni les pàgines, ni el personal que tenien fa uns anys per cobrir esdeveniments.
D'altra banda, també s'ha parlat de la 8ª Fira Gata al Carrer en els Informatius Canal 9 de dissabte dia 8, blog firaalcarrer; Facebook Fira Gata al Carrer; fullets; i cartells, i totes les accions publicitàries que s'han fet sempre.

Gater -

http://www.rtvv.es/va/informatius/Nt9-edicio_3_568773164.html minut 32,36 va ixir el dissabte a migdia.

PAG -

Estic totalment d'acord amb tu: ha faltat "propaganda". En veritat, he de dir que l'he sentida en la radio en dos o tres ocasions, anunciant la fira d'enguany, però...POC, POC.