Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA ACCEPTA LA DONACIÓ DE LA BIBLIOTECA "ROSARIO DIEGO"

GATA ACCEPTA LA DONACIÓ DE LA BIBLIOTECA "ROSARIO DIEGO"

El seu fill VICENT MIQUEL I DIEGO va intervindre al plenari d’ahir dimarts

El poble de Gata va rebre ahir, de mans de Vicent Miquel i Diego, la donació de la Biblioteca “Rosario Diego”, un fons que conté més de 6000 volums. Juan Pedrós, regidor de Cultura, va explicar que passaran a formar part de la Biblioteca Municipal on se li destinarà un espai específic i que s’estamparan perquè s’identifiquen els llibres de la donació.

L’acceptació d’esta donació es va escenificar en la sessió del plenari celebrada ahir on tots els grups municipals van acceptar per unanimitat i van agrair el gest de Vicent Miquel cap al que considera el seu poble.

Matías Monfort, portaveu de Compromís, va destacar que era un dia especial “perquè tots els dies no es rep un regal com aquest”. Va afegir que esta donació suposa un reconeixent i servirà de record a Vicent Miquel i Diego. Per la seua part, Vicent Font, portaveu del grup socialista, va manifestar que sentia l’orgull de poble de comptar amb un gater com ell.

Vicent Miquel, qui va ser secretari general de l’Ajuntament de València durant molts anys, va explicar que ha volgut donar-li el nom de la seua mare, Rosario Diego, i fer-li així un homenatge a qui va ser una de les primeres dones del poble en estudiar una carrera universitària. Al respecte va parlar també de Donya Anita Diego, les dos amb el mateix cognom eren les que estudiaven en aquell temps.

A més, va tindre unes paraules de record per a la seua familia d’arrels gateres així com va rememorar moments de la seua infantesa viscuts al poble.

EXPEDIENT ALCALDE FERRANDIS

També va tindre paraules d’homenatge cap a l’alcalde Ferrandis, a qui, acte seguit es va aprobar iniciar l’expedient per nomenar-lo alcalde honorífic de la població. En este cas, es continua un expedient que es va inciar a finals de 2013 per concedir una distinció honorífica a qui fou alcalde de la República, Josep Ferrandis Ginestar. Durant el seu mandat, del 7 de març de 1936 al 2 de gener de 1937, un  moment convulse quan mataven a gent a tota la comarca, no va deixar que cap persona entrara a Gata a matar a cap veí del poble.

La comissió que posarà tota la informació per a declarar ALCALDE HONORÍFIC DE GATA a Josep ferrandis Ginestar "l’alcalde Ferrandis" tindrà com a instructor al portaveu socialiste Vicent Font. Ell mateixa va proposar al plenari que se li podria nomenar al parc del vial que connecta el carrer Sant Josep amb el nou pont, "Parc alcalde Ferrandis".

A la fotografia, Vicent Miquel i Diego amb la seua filla i la Corporació Municipal, després de l’acte de donació de la seua biblioteca.

FONT: Part del tex Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata. Foto: Premsa.

 

0 comentarios