Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

NOTA OFICIAL DE LA VISITA DEL PRESIDENT FABRA (Ajuntament de Gata)

NOTA OFICIAL DE LA VISITA DEL PRESIDENT FABRA (Ajuntament de Gata)

El President de la Generalitat inaugura l’Edifici Polivalent de Juvenil 

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, i l’alcaldessa de Gata, Ana María Soler,  van inaugurar, ahir, l’Edifi Polivalent Juvenil de Gata. L’edifici ha suposat una inversió de 1.256.342 euros de la Generalitat Valenciana a través del Pla Confiança. L’acte també va comptar  amb la presència de la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana i diverses autoritats autonòmiques, provincials, comarcals i locals.

L’alcaldessa i la corporació van rebre al President a l’Ajuntament de Gata on va signar al llibre d’Or del municipi. Seguidament es traslladaren a l’Edifici Polivalent, situat al carrer Grup Escolar, on van visitar les intal·lacions. L’acte es tancava amb el descobriment d’una placa commemorativa i les intervencions.

L’alcaldessa va destacar que l’edifici pretén aglutinar tres pilars de cara a la joventut, “formació, ocupació i temps lliure”. Soler va aprofitar per a recordar-li al President les infraestructures educatives que la localitat demanda i altres projectes de futur per al municipi.

Per la seua part Fabra va destacar que les noves instal·lacions, a més d’acollir activitats infantils i juvenils, “oferirà recursos d’assessorament, informació i suports als més joves amb iniciatives empresarials”

L’Edifici Polivalent Juvenil, situat annex al Grup Escolar i a les zones esportives, pretén ser una instal·lació cultural i formativa que genere un verdader punt de trobada de les necessitats juvenils de Gata. Amb un llenguatge avantguardista però sobri, s’intenta renovar la imatge existent del conjunt, amb un nou edifici de més de 1.800 m2 compost de soterrani, planta baixa i tres plantes.

La planta baixa es destina a recepció i dos ambients clarament diferenciats. Ludoteca-aula infantil- cafeteria i noves tecnologies per a adolescents. En esta planta també es situarà l’oficina de l’Adl- Creama Gata. La resta de plantes en altura es projecten com a aules polifuncionals,  que a més de l’Escola de Formació de Persones Adultes, queden obertes per a acollir altres activitats i el seu ús  podrà ser canviant en el temps, en funció de les necessitats i programes juvenils que es puga proposar.

Així, podran destinar-se a aules, tallers, zones de joc, sales d’exposició o de reunió, sales d’estudi o de dansa, o sales de conferències i videoprojeccions, segons les activitats a desenvolupar en cada moment. No obstant el caràcter polivalent del centre li permetrà adaptar-se per a esdeveniments no permanents. Així, cada una de les aules polivalents tindran espais exteriors annexos a les mateixes de manera que, alhora que capten i tamisen la llum, puguen ser utilitzats i apropiats pels usuaris en continuïtat amb les activitats exercides en l’aula.

A la fotografia, els alumnes de Formació de Persones Adultes al nou centre, en el moment d’assistir a la classe Fabra i l’alcaldessa.

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios