Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

OBRI LES PORTES LA TENDA-MUSEU "MARIA SOLER" AL CARRER XALÓ DE GATA (Primera part)

OBRI LES PORTES LA TENDA-MUSEU "MARIA SOLER" AL CARRER XALÓ DE GATA (Primera part)

Quarta generació d’una empresa familiar de fa 135 anys

Amb maquinària, documents, fotografies i models de totes les èpoques

L’empresa familiar SolerBags, regentada actualment pels germans Jaime i Maria Soler  és la quarta generació d’una empresa familiar fundada en el 1880, fa 135 anys.

Actualment l’empresa es dedica al disseny, fabricació i exportació de bossos, canastes i accesoris "eco-friendly MADE IN SPAIN".  Tenint una forta història en el seu bagaje professional com a fabricants, fa uns dies van obrir les portes de la fàbrica amb la tenda-museu ubicada al carrer Xaló de Gata, per a donar a conéixer la història familiar com els fabricants, dissenys, creacions i un llarg recorregut de l’empresa familiar.

El museu Maria Soler estarà oberta dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 14 hores. A la disposició de qui vulga de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. La tenda estarà oberta de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 15 a 19’30 hores (horari de treball de la fàbrica).

Al museu s’exposa la maquinària que s’utilitzava en el 1880 fins als nostres dies, és la història de l’empresa, les distintes màquines que s’han utilitzat,  els distints catàlegs i dissenys que s’han portat al llarg de dècades  fins ara, tot instruit en un audio en el que ajuda a comprendre el recorregut d’esta empresa familiar i l’evolució del producte. La tenda continua. Al museu  pot veure’s i paga la pena, inclús es poden adquirir els fabricats.

Si voleu conéixer un trosset més de la història industrial del poble de Gata, no podeu perdre’s aquest museu, que ens transportarà en el temps i en l’espai.

En un altre capítol coneixerem més detalls de la història d’aquesta empresa familiar i els seus orígens.

Foto de Maria Soler Bags.
Foto de Maria Soler Bags.

Ací teniu l’enllaç a l’àlbum del dia de la inauguració:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153339525378104.1073741826.313036268103&type=3

FONT: Fotos àlbum i informació, María Soler.

0 comentarios