Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTEU APUNTATS I APUNTADES PER A PORTAR AL CRIST? (Carta del patró a un gater)

JA ESTEU APUNTATS I APUNTADES PER A PORTAR AL CRIST? (Carta del patró a un gater)

La Comissió Santíssim Crist del Calvari ha el·laborat una "CARTA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER", en la qual s’encoraja a tots i totes els/les gaters/es per a baixar i pujar al patró

Ja estàs apuntat o apuntada, que tant se val dona o home, per a baixar o pujar al Crist, des de la seua ermita a l’església el dia 27 de juliol i des de l’església a l’ermita el dia 6 d’agost?.

Dimarts dia 30 s’acaba el termini fixat per la recent creada comissió, la qual anima a la gent gatera a col·laborar, apuntant-se. Recordeu: Perruqueria Canya, Ca Tonia i despatx parroquial, eixos són els tres llocs que podeu anar a apuntar-se.

En una carta, que no té desperdici, molt ben confeccionada, per a tocar la fibra dels veïns, es diu textualment:

"CARTA DEL SANTISSIM CRIST DEL CALVARI A UN GATER:

Quantes voltes he sentit com ta mare alçava la seua mirada i el seu pensament cap a el més alt del meu Tossalet, veient la meua ermita, posant la seua mirada en la meua xicoteta imatge!

Des de fa 253 anys, quants peus gaters han xafat les pedres de la pujada del calvari, portant el seu calvari personal, les seues penes, patiments, pors i deixant-los als meus peus!

Quan se n’anaven els soldats a les guerres o a la mili, quan venien els problemes de salut o no podien ni menjar! Quants patiments he vist i s’han ajuntat al que jo vaig passar pujant al calvari!
Molts d’eixos patiments no han tingut la solució que s’esperava, però almenys, tenien un poc de consol i confort.

I quanta alegria se sent quan vénen a donar gràcies! Se’ls veu contents, i comparteixen eixa alegria!
Quanta gent que gaudeix d’aquest poble, que és una gran família! I com a tal, es barallen, es disgusten, discuteixen, però com fan des de fa 253 anys, es tornen ajuntar, i celebren junts, riuen junts, pateixen junts, ploren i riuen junts.

M’agradaria que tu, fill d’eixa tradició i devoció, em deixares una estona el teu muscle perquè la meua baixada i pujada anant fins al centre del poble, a l’església, per estar físicament enmig de la meua família els dies que fan més festa, fora un motiu més del teu orgull de ser Gater i la teua afirmació a les arrels més forts d’eixa gran família que és Gata, la família de “Sant Cristo gloriós del Calvari, la meua família."

La comissió del Santíssim Crist animava amb aquestes paraules: "Ara podeu participar de la processó del Santíssim Crist del Calvari com a portadors o portadores del nostre patró, animeu-vos que és una experiencia que tot fill o filla de Gata deuria de viurer alguna volta en la seva vida, ara esteu a tall, inscriu-te!"

Animeu-se i endavant!!


0 comentarios