Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

VII FIRA GATA AL CARRER...estem a 12 dies. Hui presentació.

VII FIRA GATA AL CARRER...estem a 12 dies. Hui presentació.

PRESENTACIÓ: 

Comerciants, associacions, clubes i ONG es preparen per a la VII Fira Gata al Carrer. 75 expositors confirmen ja la participació. Enguany, més sorpreses i novetats.

Comença ací el compte enrerre de les notícies, el dia a dia, fins aplegar a la Fira "Gata al carrer".

Aquest matí ha estat presentada la Fira al local del carrer Reis Catòlics. "Factoria d´Idees" m´ha passat aquesta informació que textualment diu:

"" Comerç de Gata ha presentat hui la programació de la setena edició de la Fira Gata al Carrer que tindrà lloc els pròxims dies 9 i 10 d’octubre. El president de l’entitat, Santiago Signes, junt amb la regidora de Turisme de Gata, Maite Signes, han anunciat una fira plena de sorpreses i novetats per a tota la família, gràcies a l’esforç de comerciants i ajuntament i a la implicació d’associacions, ONG, clubs esportius, músics, etc.
La VII Fira Gata al Carrer compta ja amb la confirmació de 75 expositors que configuraran l’entramat de la mostra pels carrers del casc urbà de Gata. Són una clara representació de la intensa activitat d’un poble que
té un marcat caràcter comercial. I, tal com ha destacat Maite Signes, “comerç, indústria i turisme estan lligats a Gata”, cosa que es fa patent a la fira any rere any.

Els esports i la diversió pels xiquets

Santiago Signes ha estat l’encarregat d’anunciar algunes de les novetats, com l’àrea esportiva, en què es reuniran clubs, associacions i entitats locals per donar bona mostra del que fan durant tot l’any. Entre altres
activitats, hi haurà competicions de bàsquet, exhibicions de gimnàstica rítmica i de pilota valenciana, futbol i una partida d’escacs simultània entre 25 persones. També es podrà fer pràctiques en un circuit per a bicicletes.
Una altra de les novetats d’esta fira és el Carrer de la Diversió, un espai destinat exclusivament als xiquets i xiquetes que visiten la fira. Tindrà una ludoteca, una zona de manualitats, un àrea de relaxació i un
altra per als tradijocs. A més, es faran concursos de dibuix i poesia i hi haurà regals pels que visiten totes les zones del Carrer de la Diversió.

Música, gastronomia, solidaritat...

La música serà un més dels atractius de la VII Fira Gata al Carrer gràcies a la implicació de joves músics amb talent que animaran els carrers amb actuacions espontànies de percussió, saxo, quartet de trombons, bateria…
Activitats que es completaran amb la electroacústica, els concerts, balls i els cercaviles.
Un altre element que no pot faltar a la fira és la gastronomia local. La tradició gatera estarà en el carrer de la mà d’artesans forners i carnissers, a més dels productes típics com la mistela i les panses. També
es podran tastar postres i dolços casolans de la mà de veïnes que arrepleguen diners per causes solidàries. I, després de l’èxit dels restaurants i bars al carrer de l’any passat, enguany s’han unit nous restaurants amb les seues tapes, copes i millors productes.
I, com en anys anteriors, la fira tindrà un apartat per les associacions i ONG que recapten fons destinats a les seues accions solidàries.
A tot això cal afegir les desfilades de moda, mostres fotogràfiques, concursos, exhibicions, tasts de productes gastronòmics, exposicions, tallers, animació infantil, zona chill out i un fum de propostes per gaudir d’un cap de setmana amb els comerciants i veïns de Gata. I és que, tal com ha remarcat Santiago Signes, l’objectiu principal de la fira és “mostrar els visitants coneguen Gata i vegen que és un poble viu, amb un comerç important”. És per això que la fira continua mantenint la seua essència, 100% gatera, convidant el públic a passar una jornada inoblidable en la localitat.
La regidora ha destacat les novetats i ha afirmat que enguany Gata al Carrer és la “fira de l’esforç” perquè l’actual situació obliga els comerciants a treballar de bo i a l’ajuntament a recolzar-los i donar suport a la mostra. I ha afegit que aquesta no és una fira “per mirar-nos a nosaltres mateix, sinò oberta a tots els pobles del voltant, turistes i visitants”. És per això que els ha convidat a visitar Gata els dies 9 i 10 per comprovar-ho.

Text i fotografies el·laborades i propietat de Factoria d´Idees.

0 comentarios