Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIUMENGE 4 D’OCTUBRE: REINAUGURACIÓ DEL CINEMA "LA PAZ" (sessió a benefici de Cáritas - I - )

DIUMENGE 4 D’OCTUBRE: REINAUGURACIÓ DEL CINEMA "LA PAZ" (sessió a benefici de Cáritas - I - )

Després de dotze anys d’inactivitat, torna a l’escena social i cultural del poble de Gata i comarca, el CINEMA "LA PAZ"

Antonio Signes i família inaugurarán la nova etapa del cinema que fundà el seu avi en 1925, fa 90 anys.

Reobri les portes amb dos vesants i intencions: fer sessions de cinema de reestreno i oferir la sala a la vida social i cultural municipal i comarcal

El Cinema La Paz no és propietat d’una persona, sinó de tot el poble, ja que forma part de la història i cultura del mateix", destaca Antonio Signes.

Dos anys de rehabilitació per a posar-lo en marxa diumenge dia 4 d’octubre. Es projectarà la pel·lícula St. Vicens ("Amarás a tu vecino")

La recaptació de la estrena anirà destinada a Cáritas

El Cinema "La Paz" oferirà d’ara en avant reestrenes em sessió doble i versions originals

Es farà cinema per a anglesos, alemanys i àrabs

Torna a obrir les portes el Cinema "La Paz". Un vell nou cinema de nou dècades. I no podia obrir més encertadament. Diumenge, 4 de octubre, recuperant aquell espírit de cinema de reestrena que el va veure nèixer projectarà de nou. També tindrà una altra vesant la sala: serà receptiva i un punt d’encontre social i cultural per als gaters i veïns de la Marina Alta.

Després de dotze anys, el diumenge 4 a las 19 hores començarà una nova etapa per a aquest cinema, que es troba al cor del poble de Gata i que fou fundat en 1925 per Francisco Signes (El Tio Quico Sella), uelo del actuales propietaris, Antonio Signes i família.

Precisament, l’ànima del projecte, un dels germans Antonio, junt amb el seu germà Paco i sense oblidar a la sempre recordada Paquita deia fa uns dies, sobre la reinauguració del cinema:

"El Cinema "La Paz" va ser un referent en toda la comarca durant el segle passat. El meu desig i el dels meus germans era i és continuar amb el projecte que començà el meu uelo. Ara el reobrim a la seua memòria i convidem als veïns de Gata i toda la Marina Alta a gaudir d’una forma diferent de veure cine. El Cinema La Paz no és propietat d’una persona, sinó de tot el poble, ja que forma part de la història i cultura del mateix", destaca Antonio Signes Grimalt.

Fa dos anys van començar les obres de rehabilitació i acondicionamient de l’edifici. Este diumenge els veïns de Gata de Gorgos podran tornar-se a sentar-se en les seues butaques i comprovaran molts que el temps no ha passat dins la sala. Inclús molts majors recordaran on s’asseiaven, des d’on veïen la pel·lícula, si baix o dalt. Serà tot un exercici de memòria col·lectiva d’un poble.

En en esta ocasió, es podrà contemplar la comèdia "St. Vincent" o traduït el títol al castellà: "Amarás a tu vecino", escrita i dirigida per Theodore Melfi i protagonitzada per Bill Murray.

Pel que fa a la primera funció i la finalitat social que té, Antonio "El Texano", com el coneguem al poble, comentava: "Actualment no hi ha cap cinema obert al poble, per això s’ha creat molta expectació al voltant de la seua inauguració. Entenem que el cine deu tindre un component social i tot el que es recapte a la reapertura anirà destinat a Cáritas".

"A més, segueix dient Antonio: "al llarg de la temporada el públic tindrà la possibilitat de suggerir aquells títols que desitge tornar a veure en pantalla gran. La nostra idea és que siga un cine interactiu, en el qual la gent participe, tant els majors com els menuts".

Amb anterioritat a la pel·lícula, es projectarà el teaser del documental "Peace-Texas", preparat per la productora "Ochovideos", que narra la història de este cinena que naixq ué per i per al poble. En ell es reflectiran els desitjos i records d’aquelles persones que han format part de la seua història i de la rehabilitació de l’edifici. Aquesta peça documental està dirigida per Alejandro Portaz amb la col·laboració de l’artista Mónica Real, i de l’historiador i col·leccionista de cine Paco Moncho... (Continuarà)

(Demà o dijous...segona part d’aquest aconteixement social, la reinauguració del cinema "La Paz")

FONT: Nota de premsa, Cinema "La Paz" / Antonio Signes.

1 comentario

Jose Luis -

Felicito a mi cuñado Antonio y a su hermano Paco, por haber conseguido poner fecha final a ese proyecto de tantos años, que les permite perpetuar el recuerdo de su abuelo y dotar al pueblo de un nuevo centro de ocio y cultuta, que hace que Gata, gracias a sus emprendedores, este a la cabeza de los pueblos de la comarca. Feliz singladura al CINEMA "LA PAZ"