Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record), 1823. Article sobre Gata, 1940. Revista Blanco y azul, Valencia (Todocolección)

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record), 1823. Article sobre Gata, 1940. Revista Blanco y azul, Valencia (Todocolección)

Reprenc la série de Fotografies i documents antics relacionats amb Gata i ho faig amb una revista que s’oferta a un portal de venta d’antigüetats i que he trobat per Internet. Curiosament el portal "ThingCorner" i també "ebay" ofereixen al comprador la revista datada en 1940, en plena postguerra. La revista "Alicante. Devociones. Ciudades. Historia", que és una publicació de "Blanco y Azul" de València, de la que diu el portal " que es tracta d’un homenatge de devoció i amor a les imatges i devocions de les ciutats i pobles de la província d’Alacant", incidix en patrons i pobles. A Gata, Sant Miquel Arcàngel, patró de la parròquia. Com estem a la setmana del sant titular d ela parròquia i diumenge 29 serà la seua festa major, és bo recordar alguna informació de Gata i Sant Miquel de fa 79 anys.

Es mostra l’article amb la portada i quatre pàgines. Curiosament, d’ahí el meu interés, està oberta la revista pèr la pàgina 59, que correspon al poble de GATA DE GORGOS i apareix una imatge de Sant Miquel, que no és l’actual de l’altar major ni la que processona pels carrer de Gata. Recordem que la revista s’editava en 1940. Es poden entrellegir, perque ho permeten les fotografies, curiositats de l’època de Gata, de les quals destaque algunes: diu que el carrer més llarg es diu "Avenida Canalejas" que "tiene frondoso arbolado y cerca de un kilómetro de longitud". Es tracta de la Carretera.

Parla també de l’Ajuntament: "La Casa Consistorial tiene dos pisos y está en la calle del Horno". Diu que l’aigua potable "procede de los manantiales de la partida de Cuadro, y por medio de un canal de mampostería es conducida a la fuente pública y al lavadero que hay en las afueras del pueblo" (està parlant de la font de la Plaça de l’Església i de la Rana).

Quan parla del patró Sant Miquel diu que "se celebran fiestas en el mes de septiembre, fiestas que todos los años resultan muy lucidas y animadas".

Curiós reportatge de 1940 sobre Gata de Gorgos.

FONT: Imatges captures de pantalles i informació extretes de "Publicaciones Blanco y Azul". Valencia. 1940. Producte que s’oferta al portal "Thingcorner". Si vos interessa adquirir-lo PUNXEU ACÍ i coneixereu més detalls del mateix.

0 comentarios