Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A TRES DIES D’ACABAR L’ANY: Resum de Gata, any 2015: Gener, Febrer i Març ( 2 )

A TRES DIES D’ACABAR L’ANY: Resum de Gata, any 2015: Gener, Febrer i Març ( 2 )

Com ja avançava ahir, hui dia 29 de desembre, a tres dies de tancar l’any 2015, recordarem les notícies més importants publicades al blog del CRONISTA DE GATA, els mesos de gener, febrer i març. Cal recordar-vos que no he posat enllaços, excepte a les notícies destacades de cada mes. Si voleu llegir una notícia completa, a la columna de la dreta mirant la pantalla teniu tots els mesos, sols teniu que punxar el mes corresponent (en aquest cas gener, febrer i març) i tindreu totes les notícies d’eixe mes.

GENER: Notícia destacada, el 31. Acte oficial, nomenament de Fill Il·lustre de Gata al matemàtic Vicent Caselles i Costa

- De l’1 al 4, encara estava muntada la Plaça de Nadal. El 4 va ser la fira d’associacions gateres.

- El dia 2 teníem la nota anecdòtica. Per estar ocupada la Plaça Nova, per primera vegada en 82 anys, el mercadet del divendres es feia al carrer Signes.

- El 5, per primera vegada com a Festa d’Interés Turístic Local, es representava, un any més, el Misteri dels Reis Mags.

- El 17 i 18 es freia la festa de Sant Antoni. El vuité Posa vi, Tasta vi va ser el mateix dia de sant Antoni.

- El primer obituari publicat era el 21. Ens deixava l’entranyable Juanito el de l’Alcolaia, Juan Bautista Soler Pedro.

- El 23 presentava el seu primer llibre poemari Paco Sirerol: Cames inquietes.

- El 31 es feia l’acte oficial de la declaració del Fill Il·lustre de Gata, el matemàtic Vicent Caselles Costa. Es posava també el nom a l’institut de secundària. PUNXEU per conéixer tota la notícia.

FEBRER: Nevava al Montgó el dia 4. S’enfarinava la muntanya talismà de Gata, igual que les muntanyes dels voltants

- El dia 1 ens deixa Jesús Sánchez, fester i amant de les tradicions.

- El 4 la notícia estava centrada en la neu. El Montgó nevat i les muntanyes del voltant. PUNXEU per conéixer la notícia.

- El 14 la notícia era esportiva i de ciclisme. Es corria l’etapa Gata-Gata, dins del calendari de la Volta a la Marina. El ciclista gater Sergi Torres Jorro corria.

- El 16 descobríem el nou retaule ceràmic de carrer dedicat a sant Antoni abat. Era el 27 de l’itinerari urbà. Estava al carrer Doctor Gómez Ferrer.

- El 18 repassavem a "Mirades urbanes" com anaven les obres de la Plaça de l’Església de Gata, que havien començat després de Sant Antoni.

- El 20, un col·lectiu de gaters visitaven junt amb els de Xaló i Llíber el Palau dels Català de Valeriola, dins les jornades dedicades a la Duquessa d’Almodóvar. Li deia: "Els gaters fan història".

- El 23 informava del tall al tràfic a la Plaça de l’Església per les obres. 

- El 28 publicava que el ciclista gater Sergio Torres Jorro participava en la Volta a Murcia, que començava eixe dia mateix.

MARÇ: La Volta a Peu a Gata reunia a més de 1.500 atletes, entre menuts i grans

- El 3 era notícia que quatre alumnes de la Politècnica de València feren projectes d’urbanització de Gata.

- El 4 anunciava la Setmana d’homenatge pòstum del 8 a 13 al músic gater Jaume Monfort Signes.

- El 5 anunciava els actes sobre la Duquessa d’Almodóvar: concert i caminata Xaló-Llíber-Gata. També eixe dia, el reportatge de "Gaters fora" tractava de Vicent Pedro Salvá, un enginyer industrial a Río de Janeiro (Brasil).

- El 6, parlava de la presentació del llibre de Xavi Sarriá "Totes les cançons parlen de tu". Finalment, també parlava de que el dimecres 11 es presentava Gata al poble que vol agermanar-se amb el nostre, Saint André de Sangonis (França).

- El 7 publicava que el músic gater Mariano Landete Mulet obtenia el tercer premi de Composició a Benimaclet (València).

- El 9: Els júniors i el Cor Infantil de Gata passen una gran jornada al Castell de Dénia.

- El 12, publicava que s’iniciaven les obres de remodelació de senyalització de la Plaça de la Casa Roja.

- El 15 començaven els articles de la campanya pre-electoral. Maite Signes, que era aleshores alcaldessa, es presentava com a cap de llista del Partit Popular de Gata. En la mateixa clau pre-electoral, Jaume Monfort i Signes encapçalava la nova llista de Podem_Gata.

- El 16 publicava que el divendres 20 es presentava el llibre "Dos-cents anys a l’ombra de la Duquessa d’Almodóvar". Ho ampliava el dia 21.

- El 17 parlava del divendres 27 i la presentació del libre sobre festes de la Comissió 2015. També que dos estudiants gateres estaven entre els millors expedients acadèmics de la Comunitat Valenciana.

- El 19 publicava que el dilluns 23 hi hauria una nova fase de tall de carrer per les obres de la Plaça de l’Església. També que el rector missioner fill de Gata Vicent Font retornava a Gata per a quedar-se definitivament. Ampliava la notícia el dia 20.

- El 21 publicava que l’alcaldessa i regidors de Gata visitaven el poble francés de l’agermanament, Saint André de Sangonis.

- El 22 era el dia de l’atletisme: Més de 1.500 corredors, entre grans i menuts, es donaven cita a la Volta Popular de Gata. PUNXEU per a conéixer millor la notícia. Ampliava el dia 23 la informació publicant que Vicent Mas Leyda era el primer gater de la XVIII Volta Popular a Gata. I el 23 publicava, al voltant de la carrer, una història de companyerisme i amistat molt bonica: Àlex i Martín. També era notícia el Rally Fotogràfic Gata que pujava de nivell. Guanyador, Antonio Sanchís.

- El 26 publicava que dilluns 30 s’inaugurava l’exposició dels cents anys del tren a Gata.

- El 27 anunciava que dimarts 31 seria l’últim ple ordinari de la legislatura. Entre les propostes, la de declarar Bé d’Interés Provincial al Misteri de Reis de Gata.

- El 28: Presenten el llibre de les Quintades de Gata: D’ahir a hui. Un passeig per les nostres festes. També del Via Crucis el dia d’abans, divendres de dolors.

- El 29: Més de 700 persones es reunien al dinar popular de Diumenge Rams a l’antic camp de futbol de Gata.

A les fotografies de la composició les tres notícies més destacades del primer trimestre de l’any.

0 comentarios